Bînzari: Energocomul țintește achizițiile de la companii partenere, europene și la prețuri mai mici

Publicat:

Achizițiile de gaze de la Gazprom pentru malul drept al Nistrului nu sunt oportune acum atât din punct de vedere politic, cât și comercial.

De această părere este șefulul interimar al Energocom, Victor Bînzari, care declarat pentru Europa Liberă, că Energocom are capacitatea să cumpere gaze atât din vest, cât și din est.


Citește și : Șeful Procuraturii Ungheni, implicat într-un accident grav soldat cu patru morți

„Înțelegem foarte bine contextul în care ne aflăm noi, înțelegem care sunt realitățile acum în regiune, înțelegem ce se întâmplă în Ucraina”, a spus Victor Bînzari.

El a mai menționat că Energocomul țintește achizițiile de la companii partenere, europene și la prețuri mai mici.

Victor Bînzari a mai spus că gazele rusești devin din ce în ce mai neatractive ca ofertă comercială.

„Tot ce înseamnă rusesc și e transportat prin regiunea transbalcanică va fi sancționat, fiind impusă o taxă suplementară de 10 euro per megawatt, ceea ce va crește prețul gazelor și mai mult”, a afirmat Victor Bînzari.

Energocom își extinde prezența în regiune

Bânzari a mai spus că Energcom își propune să își extindă aria de activitate pe mai multe piețe. Compania moldoveană de stat este înregistrată în șase țări, inclusiv România și Grecia.

„Suntem înregistrați pe platforma Central European Gas Hub AG din Austria. Am depus actele ca să fim înregistrați și la depozitul din Austria”, a afirmat Victor Bînzari.

Citește și : Portret de primar – Cine e Ion Ceban, candidatul MAN la șefia Capitalei

Compania elaborează în prezent un nou cod de guvernanță corporativă și un plan strategic de dezvoltare prin care are printre ținte ca Energocom să devină un jucător regional important pe piața energetică.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimentele Zilei de 4 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 4 iulie în Istorie 4 iulie este a 185-a zi a calendarului gregorian și a 186-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

Horoscop 4 iunie 2024

Horoscop 4 iunie 2024  Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru unii nativi. Vărsătorii au parte de mai multe schimbări în viaţa lor, iar nativii Balanţă...

Sezonul 2 din ‘Wednesday’ va deveni ‘cea mai mare producţie’ filmată vreodată în Irlanda

Sezonul 2 din 'Wednesday' va deveni 'cea mai mare producţie' filmată vreodată în Irlanda Agenţia de stat Screen Ireland a confirmat că sezonul 2 al...

Roger Waters lucrează la un nou album şi respinge o posibilă reuniune a formaţiei Pink Floyd

Roger Waters lucrează la un nou album şi respinge o posibilă reuniune a formaţiei Pink Floyd Muzicianul britanic a respins ideea unei posibile reuniuni a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.