X

Biografia oficială a lui Putin, actualizată pentru prima dată din 2018

Biografia oficială a lui Putin, actualizată pentru prima dată din 2018

Versiunea anterioară indica realegerea lui Vladimir Putin pentru un nou mandat prezidențial în 2018. Pentru prima dată din 2018 şi până în 2024, site-ul oficial al Kremlinului a actualizat pagina cu biografia președintelui rus, Vladimir Putin.

Biografia include capitole despre Cupa Mondială din Rusia, pandemia de coronavirus, adoptarea amendamentelor la Constituția Federației Ruse, operațiunea specială din Ucraina și alte evenimente care au avut loc în ultimii șase ani. După noile alegeri prezidenţiale din 2024, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin, a declarat pentru TASS că pagina cu biografia președintelui va fi completată, potrivit stiripesurse.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Această secțiune a site-ului prezidențial include evenimente din viața șefului statului atât personală, cât și profesională, memoriile sale despre familia sa, date despre mentorii săi spirituali, studii și activitatea sa, precum și etapele-cheie ale dezvoltării țării, în timpul mandatului lui Putin în funcții de conducere.

Unul dintre capitolele din biografia actualizată a lui Putin se referă la deschiderea în anul 2018 a Podului Crimeea – cel mai lung pod din Rusia și din Europa. Podul a devenit ‘nu doar un simbol al peninsulei Crimeea, ci și un instrument economic important pentru dezvoltarea peninsulei’, notează biografia președintelui.

O atenţie deosebită se acordă în biografie Cupei Mondiale FIFA 2018, desfășurată în Federația Rusă, specificându-se că sportul ‘nu poate diviza, nu poate duce la confruntări și dispute, ci unește oamenii’. Milioane de persoane – peste 633.000 de fani străini – și-au schimbat părerea despre Rusia, după ce s-au familiarizat cu cultura și cetăţenii săi, a declarat Putin, ale cărui afirmaţii sunt citate în biografie.

Combaterea pandemiei și modificările aduse Constituției Rusiei este un alt capitol din biografie. Secțiunea despre anii 2020 se deschide cu un capitol despre lupta împotriva pandemiei de coronavirus și dezvoltarea vaccinului rusesc Sputnik V.

‘Rusia a trecut cu demnitate testul asociat cu pandemia de coronavirus’, declară Putin în biografie.

O atenție aparte este acordată amendamentelor la Constituția Federației Ruse, aprobate de majoritatea cetăţenilor ruși în 2020. Adoptarea lor este descrisă ca fiind ‘unul dintre cele mai semnificative evenimente din Rusia’, care a consolidat supremația statului rus şi normele de drept, protejarea adevărului istoric și instituției familiei.

Unul dintre evenimentele-cheie din biografia președintelui Federației Ruse în perioada anilor 2020 este operațiunea militară specială din Ucraina. Decizia de a o începe a fost luată în conformitate cu Carta ONU, subliniază biografia.

Scopul operaţiunii ‘de a proteja oamenii care au fost supuși abuzurilor și genocidului de către regimul de la Kiev de-a lungul a opt ani’ și de a-i aduce în fața justiției pe cei care ‘au comis numeroase crime sângeroase’ împotriva civililor, inclusiv împotriva cetăţenilor ruși, potrivit declaraţiilor lui Putin.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Biografia relatează și despre referendumurile din regiunile Luhansk şi Doneţk, Herson și Zaporijjia, în urma cărora patru regiuni au devenit parte a Federației Ruse (fiind anexate de Rusia, n.r.). În spatele deciziei rezidenților lor se află ‘un destin comun [cu Rusia] și o istorie de o mie de ani’, a declarat președintele.

Biografia oficială a lui Putin se încheie cu alegerile din 2024, în urma cărora el a fost reales președinte cu 87,28% din voturile cetăţenilor ruși, cu o prezență la vot de 77,49%, și cu semnarea unui nou decret din mai privind obiectivele de dezvoltare națională până în 2030.
‘Într-o lume complexă care se schimbă rapid, trebuie să fim autosuficienți și competitivi’, sunt citate declaraţiile șeful statului. ‘Statul și sistemul nostru socio-politic trebuie să fie puternice și absolut stabile’, a adăugat preşedintele rus, Vladimir Putin.

Tags: kremlinPutin
Externe