BioNTech începe studiul pe subiecţi umani pentru testarea vaccinului său împotriva malariei

Publicat:

BioNTech a dat startul, vineri, unui studiu în stadiu incipient pe subiecţi umani pentru evaluarea vaccinului său experimental împotriva malariei, a anunţat producătorul german de medicamente, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Studiul de fază 1 urmează să înscrie 60 de voluntari din Statele Unite, fără antecedente de malarie, în vederea evaluării vaccinului candidat cu trei doze.


Citeşte şi: O nouă creștere a tensiunii în Kosovo sporește temerile privind un conflict armat – Black News

Cunoscut sub numele de BNT165b1, acesta este primul vaccin candidat din cadrul proiectului BioNTech împotriva malariei, care va fi produs şi în Africa.

Acest demers se numără printre iniţiativele recente menite să lupte împotriva acestei boli transmise de ţânţari, care ucide peste 600.000 de persoane în fiecare an, majoritatea copii din Africa.

Structura complicată şi ciclul de viaţă al parazitului malariei a zădărnicit până acum eforturile depuse pentru dezvoltarea vaccinurilor antimalarice.

După zeci de ani de studii, singurul vaccin împotriva malariei, Mosquirix, al producătorului britanic de medicamente GSK, a fost anul acesta aprobat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), însă insuficienta finanţare şi potenţialul comercial redus au zădărnicit capacitatea companiei de a produce numărul necesar de doze.

Citeşte şi: Putin afirmă că vrea oprirea războiului din Ucraina la un moment dat, prin negocieri – Black News

Un alt demers urmărit îndeaproape este un vaccin împotriva malariei produs de Universitatea Oxford. Datele din etapa medie a studiului clinic au fost publicate în luna septembrie. Nu au fost realizate comparaţii directe, însă unii oameni de ştiinţă sugerează că vaccinul Oxford ar asigura o perioadă mai lungă de imunitate comparativ cu Mosquirix, notează Reuters.
Vaccinul BioNTech împotriva malariei este bazat pe tehnologia ARN mesager (ARNm), utilizată în timpul pandemiei de COVID-19 şi care determină corpul uman să producă o proteină care face parte din agentul patogen, declanşând un răspuns al sistemului imunitar.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Metode inovative de studiu în limba română la liceul „Mihai Eminescu” din Comrat

Metode inovative de studiu în limba română la liceul „Mihai Eminescu” din Comrat În Liceul Teoretic "Mihai Eminescu", cu predarea în limba română, din municipiul...

Un disident rus, ucis la Harkov în timp ce lupta de partea armatei ucrainene

Un disident rus, ucis la Harkov în timp ce lupta de partea armatei ucrainene Activistul rus de opoziţie Ildar Dadin a fost ucis în timp...

Cinci descoperiri demne de Nobel care nu au câştigat premiul. Laureaţii anului 2024, anunţaţi între 7 şi 14 octombrie

Cinci descoperiri demne de Nobel care nu au câştigat premiul. Laureaţii anului 2024, anunţaţi între 7 şi 14 octombrie Cele mai strălucite minţi din domeniul...

Armata israeliană anunţă tiruri de rachete dinspre Fâşia Gaza spre sudul Israelului

Armata israeliană anunţă tiruri de rachete dinspre Fâşia Gaza spre sudul Israelului Armata israeliană a anunţat duminică "tiruri de rachete" dinspre Fâşia Gaza spre sudul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.