X

Biroul de Paşapoarte din Kabul şi-a SUSPENDAT activitatea

Biroul de Paşapoarte din Kabul a fost nevoit să îşi suspende operaţiunile după ce echipamentul folosit pentru emiterea de documente biometrice s-a stricat sub presiunea procesării miilor de solicitări zilnice, a precizat directorul instituţiei, potrivit Reuters şi agerpres.

Îngrijorările în legătură cu viitorul Afganistanului sub conducerea noului guvern taliban şi crizele economică şi umanitară care ameninţă milioane de persoane cu pierderea locului de muncă şi foamete au alimentat exodul, mii de persoane părăsind ţara în fiecare zi.

Citeşte şi: Un număr record de americani și-au părăsit locul de muncă în septembrie – Black News

Directorul Departamentului de Paşapoarte, Alam Gul Haqqani, a spus că 15.000-20.000 de persoane pe zi sunt instalate în stradă în apropierea biroului din Kabul, un număr de cinci sau şase ori mai mare decât cel pe care îl poate gestiona instituţia. Mulţi dorm pe trotuar peste noapte.

De asemenea, multe persoane sunt nevoite să vină mai multe zile la rând, din cauză că nu reuşesc să îşi depună cererea, iar maşinile biometrice se strică des din cauza procesării a numeroase documente, ceea ce provoacă alte întârzieri, a spus el.

Citeşte şi: Pentagonul observă o activitate militară NEOBIŞNUITĂ a Rusiei la graniţa cu Ucraina – Black News

“Pentru ca oamenii să nu mai treacă prin asta şi pentru a evita defecţiunile, am decis să oprim pentru câteva zile activităţile Departamentului de Paşapoarte”, a declarat el luni noaptea pentru postul de televiziune Tolo News, adăugând că biroul se va redeschide în curând.

Marţi, Ministerul de Interne a anunţat că 60 de persoane, inclusiv membri ai Departamentului de Paşapoarte, au fost arestate pentru că au folosit documente false pentru a obţine paşaport. De asemenea, există tot mai multe plângeri că oamenii sunt obligaţi să le plătească mită funcţionarilor pentru ca solicitările lor să fie aprobate. 

Tags: AfganistanAlam Gul Haqqanikabulpasapoartetalibani
Categorii: Știrile zilei