Birourile lui Juan Guaido au fost ‘luate la puricat’ de oamenii lui Maduro

Publicat:

Agenţi ai serviciilor de informaţii venezuelene (SEBIN) au percheziţionat marţi, la Caracas, birourile opozantului Juan Guaido, care se află în prezent în Europa, a denunţat o deputată a opoziţiei, Delsa Solorzano, informează AFP, potrivit agerpres.

“Tocmai ni s-a confirmat că funcţionari ai SEBIN se află în interiorul biroului preşedintelui Guaido”, a declarat deputata unor jurnalişti.


Citeşte şi: ONU salută formarea noului guvern libanez

Ea a spus că a vorbit cu agenţi care asigură paza clădirii unde se află birourile şefului opoziţiei, recunoscut drept preşedinte interimar al Venezuelei de circa 50 de ţări.

Agenţi ai SEBIN, îmbrăcaţi în negru şi înarmaţi, cu faţa camuflată de cagule, au patrulat timp de câteva ore în jurul clădirii, turnul Zurich, a constatat AFP.

“Indiferent care este procedura în curs, ei o desfăşoară fără autorizaţie (…), fără martori şi nu au prezentat mandat de percheziţie”, a adăugat Delsa Solorzano la intrarea în clădire.

Doi agenţi cu cagule erau postaţi la intrare în birourile lui Juan Guaido, goale la momentul sosirii forţelor de securitate, potrivit unei înregistrări video difuzate de un alt deputat al opoziţiei, Angel Torres. Alţi câţiva deputaţi s-au deplasat la faţa locului.

Torres şi-a exprimat temerea că agenţii SIBIN ar putea “amplasa” dovezi false în birouri.

Opoziţia venezueleană a denunţat deja arestarea, în timpul dimineţii, a unui deputat din rândurile sale în timp ce acesta se ducea la Parlament.

“Dictatură laşă! În timp ce sunt în turneu, consolidându-mi sprijinul pentru a depăşi tragedia pe care o trăiesc venezuelenii, ei se etalează fără ruşine: îl răpesc pe deputatul” Ismael Leon “şi ne deschid biroul”, a notat Juan Guaido pe Twitter.

Citeşte şi: Senatul american adoptă regulile procesului de destituire a lui Trump

Autorităţile nu au făcut niciun comentariu.

Ignorând interdicţia care i-a fost impusă de a părăsi teritoriul venezuelean, liderul opoziţiei venezuelene se află în prezent în turneu internaţional. El a avut marţi o întrevedere cu premierul britanic Boris Johnson.

Cu o zi înainte, Guaido s-a aflat la Bogota, unde a discutat cu şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo, care i-a promis mai multe “acţiuni de sprijin” în campania sa în vederea înlăturării de la putere a preşedintelui Nicolas Maduro, dusă în zadar de un an.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Blocarea acţiunii unei singure proteine ar putea prelungi viaţa umană (studiu)

Blocarea acţiunii unei singure proteine ar putea prelungi viaţa umană (studiu) Prin blocarea unei singure proteine oameni de ştiinţă susţin că au reuşit să extindă...

Lukaşenko sugerează că deţinuţii politici ar putea fi folosiţi la înlăturarea pagubelor provocate de o furtună

Lukaşenko sugerează că deţinuţii politici ar putea fi folosiţi la înlăturarea pagubelor provocate de o furtună Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a ignorat apelurile internaţionale de...

Obama, surprins de cât de ‘dezorienta’ părea Biden la o strângere de fonduri din iunie

Obama, surprins de cât de 'dezorienta' părea Biden la o strângere de fonduri din iunie Biden l-a surprins pe Obama cu starea sa de „dezorientare”...

O fostă deputată naţionalistă ucraineană, împuşcată mortal la Liov

O fostă deputată naţionalistă ucraineană, împuşcată mortal la Liov Irina Farion, fostă parlamentară naţionalistă ucraineană cunoscută pentru poziţiile sale împotriva Rusiei, a fost împuşcată în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.