Biserica Catolică din Noua Zeelandă cere iertare victimelor care au fost ABUZATE

Publicat:

Biserica Catolică din Noua Zeelandă a cerut vineri iertare pentru “inacceptabilele şi nejustificatele” abuzuri, inclusiv sexuale, comise de preoţi şi de alţi membri ai instituţiei religioase asupra minorilor şi adulţilor pe care i-a avut în grijă, relatează EFE, potrivit agerpres.

“Nu oferim nicio justificare pentru acţiunile lor sau ale noastre, pentru acele acte care au provocat suferinţă”, a declarat John Dew -foto- , arhiepiscopul de Wellington şi preşedinte al Conferinţei Episcopilor din capitala neozeelandeză.


Citeşte şi: Turcia lui Erdogan CRITICĂ condiţiile UE, dar promite o atitudine cooperantă – Black News

John Dew a cerut iertare în numele liderilor religioşi prezenţi şi trecuţi din această ţară, în faţa unei Comisii Regale înfiinţată în 2018 la ordinul guvernului neozeelandez.

Acest organism investighează abuzurile asupra minorilor, inclusiv fizice, sexuale şi emoţionale comise în instituţiile publice, sociale şi religioase în perioada 1950-1999.

În cadrul înfăţişărilor reprezentanţilor instituţiilor şi organizaţiilor religioase în faţa acestei Comisii, desfăşurate între 15 şi 30 martie, Dew a afirmat că Biserica Catolică recunoaşte suferinţele provocate victimelor ca urmare a abuzurilor comise de episcopi, preoţi, călugări sau laici.

Citeşte şi: Joe Biden a apreciat valorile europene la reuniunea Consiliului European – Black News

“Erau persoane de credinţă. I-am ascultat şi recunoaştem că le-am provocat durere, răni şi traume şi că acestea au avut un mare impact asupra lor”, a declarat şeful Bisericii Catolice din Noua Zeelandă, denumită Aotearoa în limba maori.

Potrivit unui raport intern al Comisiei, publicat în octombrie 2020, peste 250.000 de minori şi adulţi neozeelandezi, între care maori şi rezidenţi din insulele Pacificului, au fost victime ale abuzurilor în perioada în care s-au aflat în îngrijirea institutelor publice, sociale şi religioase.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cele mai importante stațiuni de schi din Europa se confruntă cu o ‘amenințare existențială’ din cauza crizei climatice

Cele mai importante stațiuni de schi din Europa se confruntă cu o 'amenințare existențială' din cauza crizei climatice Cele mai importante stațiuni de schi din...

Începe ‘sezonul’ Premiilor Nobel. Când vor fi anunțați laureații din 2024

Începe 'sezonul' Premiilor Nobel. Când vor fi anunțați laureații din 2024 Premiile Nobel din 2024 vor fi decernate începând cu 8 octombrie, când Academia Regală...

Ambalajele alimentare pot conține substanțe chimice asociate cancerului de sân – studiu

Ambalajele alimentare pot conține substanțe chimice asociate cancerului de sân - studiu Un nou studiu realizat de Food Packaging Forum Foundation din Elveția a identificat...

Eminem a anunţat prin intermediul unui videoclip muzical că va deveni bunic

Eminem a anunţat prin intermediul unui videoclip muzical că va deveni bunic Celebrul rapper american Eminem, în vârstă de 51 de ani, va deveni bunic,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.