Biserica Catolică Germană este ‘strânsă cu uşa’. Tot mai multe voci cer compensaţii pentru victimele abuzurilor sexuale

Publicat:

Biserica Catolică Germană este îndemnată să le ofere compensaţii victimelor abuzurilor sexuale, în timp ce episcopii se pregătesc să prezinte în mod oficial un raport şocant în această problemă în cadrul unei conferinţe naţionale, relatează marţi agenţia dpa, potrivit agerpres.

”Este încă o rană deschisă”, a declarat Johannes-Wilhelm Roering, reprezentant oficial al guvernului în problema abuzurilor în cazul copiilor, marţi la televiziunea ZDF.


Citeşte şi: Julian Assange a renunţat să mai ceară azil în Ecuador

Biserica se confruntă cu urmări de la raportul comandat de către ea, care arată că preoţii implicaţi în abuzuri sexuale în cazul unor băieţi nu au fost niciodată sancţionaţi.

Informaţii din raport au intrat în posesia revistei Spiegel şi a cotidianului Die Zeit la începutul acestei luni, înainte de prezentarea formală a documentului la conferinţă.

Citeşte şi: Acuzat de agresiune sexuală, candidatul lui Trump la Curtea Supremă face destăinuiri la TV

Potrivit raportului, 1.670 de preoţi – sau 4,4 % din clerul catolic – au comis abuzuri în cazul a 3.677 de persoane între 1946 şi 2014 în Germania.

Cardinalul Reinhard Marx, care este preşedintele Conferinţei Episcopale Germane (DBK) din oraşul Fulda (centru), a afirmat luni că Biserica se află ”într-un moment de cotitură important, decisiv”, în legătură cu acuzaţiile de abuz.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.