Biserica Catolică niponă anchetează abuzurile sexuale din propria ogradă

Publicat:

Biserica Catolică din Japonia a anunţat marţi că va lansa o anchetă internă cu privire la acuzaţii de abuzuri sexuale comise de membri ai clerului asupra unor copii, în urma unui val de scandaluri de pedofilie care afectează Biserica Catolică în întreaga lume, relatează AFP, potrivit agerpres.

Comitetul permanent al Conferinţei Episcopilor a decis săptămâna trecută lansarea unei investigaţii în cele 16 dieceze din arhipelag, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al acestei organizaţii.


Citeşte şi: Secţiile de votare din Israel au fost DESCHISE

În Japonia trăieşte o comunitate catolică restrânsă, estimată la 450.000 de persoane.

Iniţiativa survine la circa o lună după un summit fără precedent privind protecţia minorilor, organizat la Vatican, care a reunit 114 preşedinţi ai Conferinţelor Episcopale şi după ce Papa Francisc a promis “o luptă la toate nivelurile” împotriva abuzurilor sexuale asupra minorilor.

De asemenea, decizia a fost luată în condiţiile în care în luna noiembrie este planificată vizita Papei Francisc în Japonia, prima efectuată de un Suveran Pontif după cea a Papei Ioan Paul al II-lea în urmă cu aproape 40 de ani.

Cel puţin cinci cazuri de pedofilie au fost raportate atunci când autorităţile Bisericii catolice din arhipelag au condus investigaţii în 2002 şi în 2012 în toate diecezele din ţară.

Citeşte şi: Roma se pregăteşte să recunoască genocidul armean. Turcia l-a convocat de urgenţă pe ambasadorul italian

Noua anchetă va analiza în special modul în care episcopii au tratat aceste cinci cazuri şi, în special, “sancţiunile împotriva celor implicaţi şi răspunsul oferit victimelor”, a spus purtătorul de cuvânt. Detaliile, “în special despre procedura utilizată şi despre ce va fi sau nu va fi făcut public”, vor fi decise ulterior, a adăugat el.

Este prevăzută de asemenea o a doua etapă în care va fi lansată o investigaţie cu privire la noi acuzaţii.

Abuzurile sexuale împotriva minorilor sunt “crime abominabile care trebuie să dispară de pe faţa pământului”, a declarat Papa Francisc la sfârşitul lunii februarie, afirmând că membrii clerului care se fac vinovaţi de asemenea fapte devin ‘instrumente ale Satanei’.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Israel şi Hezbollah – decenii de conflict dur (AFP)

Israel şi Hezbollah - decenii de conflict dur (AFP) Hezbollah, mişcarea şiită libaneză Hezbollah al cărei lider Hassan Nasrallah a fost ucis vineri într-un atac...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

Lavrov ameninţă Europa, la tribuna ONU, cu o ‘aventură sinucigaşă’

Lavrov ameninţă Europa, la tribuna ONU, cu o 'aventură sinucigaşă' Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov ameninţă statele europene, de la tribuna ONU, în locul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.