Biserica franceză este revoltată de ultima lege dată în parlamentul din Hexagon: Lesbienele şi femeile necăsătorite au dreptul la inseminare artificială!

Publicat:

Parlamentul francez a adoptat marţi cu o largă majoritate actul normativ numit ”legea bioeticii”, care permite inseminarea artificială a femeilor lesbiene şi necăsătorite, în pofida protestelor Bisericii, relatează agenţiile DPA şi AFP, potrivit agerpres.

Până în prezent, inseminarea artificială era permisă în Franţa numai în cazul femeilor din cuplurile heterosexuale care nu puteau să nască.


Citește și: Mai mulți înalți oficiali de la Phenian au fost DEMIȘI după un ‘incident grav’ legat de COVID-19

După doi ani de dezbateri şi controverse, această lege concretizează o promisiune electorală făcută de preşedintele Emmanuel Macron în campania pentru alegerile din 2017.

Ministrul muncii, Elisabeth Borne, a salutat adoptarea legii care permite procrearea medicală asistată (PMA) şi pentru cuplurile lesbiene şi femeile necăsătorite, susţinând că sute de mii de femei vor beneficia de ea.

Citește și: Germania și-a retras în totalitate trupele din Afganistan

Iniţiativa a primit însă numeroase critici, inclusiv din partea Bisericii şi asociaţiilor catolice. Conferinţa episcopilor din Franţa (CEF) şi-a exprimat miercuri regretul şi ”o mare îngrijorare” pentru adoptarea unei asemenea legi, cerând fiecăruia ca de acum înainte să facă alegerile personale ”în deplină cunoştinţă faţă de consecinţele etice”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.