X

Biserica Metodistă din UK permite căsătoriile gay în lăcaşurile sale

Biserica Metodistă din Marea Britanie a anunţat că va permite oficierea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex în lăcaşurile sale, demers salutat de susţinătorii comunităţii LGBTQ+ din cadrul acestei confesiuni drept ”un pas important pe drumul către dreptate şi incluziune”, informează DPA, potrivit agerpres.

În urma dezbaterilor pe acest subiect din cadrul conferinţei metodiste desfăşurate miercuri, 29 dintre cele 30 de sinoade metodiste din Marea Britanie şi-au confirmat sprijinul pentru o rezoluţie temporară care să permită oficierea unor astfel de uniuni.

Citeşte şi: Pașapoarte de vaccin: TOTUL S-A SFÂRŞIT! Guvernul britanic ne spune că este timpul să „trăim cu Covid” … și NU TREBUIE să arătăm dovada vaccinării pentru a participa la adunări în masă

Biserica Metodistă britanică are 164.000 de adepţi, fiind a patra cea mai mare confesiune creştină din Regatul Unit.

Măsura a fost aprobată cu 254 de voturi ”pentru” şi 46 ”împotrivă”.

În timpul dezbaterilor, reverendul Jonathan Hustler a confirmat ”profunzimea sentimentelor, durerii şi anxietăţii referitoare la acest subiect”.

”Astăzi conferinţa metodistă a făcut un pas important pe drumul către dreptate şi incluziune”, a spus gruparea Dignity&Worth, care susţine cauza comunităţii LGBTQ+ în cadrul Bisericii Metodiste.

Citeşte şi: Vaccinul CureVac are o eficacitate de numai 48%

”După mulţi ani de conversaţii câteodată dureroase, biserica a convenit acum să permită comunităţilor locale să deschidă porţile bisericilor pentru a găzdui căsătorii ale unor cupluri de acelaşi sex”.

”Membrii Dignity&Worth au muncit din greu şi s-au rugat ca această zi să devină realitate, conştienţi că avem înainte un demers dificil pentru implementarea acestei decizii”, a mai spus gruparea.

Conferinţa a convenit totodată să le ofere protecţie pastorilor care se opun rezoluţiei din motive teologice precizând că aceştia nu vor fi obligaţi să oficieze căsătorii între persoane de acelaşi sex.

Tags: Biserica MetodistăDignity&WorthJonathan HustlerLGBTQmarea britanie
Categorii: Diaspora