Biserica mormonă INTERZICE armele în lăcaşurile de cult

Publicat:

Biserica mormonă a interzis explicit portul armelor de foc în lăcaşurile sale de cult, transmite miercuri AFP, potrivit agerpres.

‘Bisericile sunt destinate venerării lui Dumnezeu şi sunt refugii împotriva îngrijorărilor şi preocupărilor lumii. Cu excepţia reprezentanţilor forţelor de ordine în activitate, portul de arme letale pe proprietăţile Bisericii, fie ele la vedere sau nu, este interzis’, prevede în noua versiune regulamentul Bisericii mormone la capitolul ‘Arme de foc’.


Citeşte şi: SUA speră ca Japonia şi Coreea de Sud să-şi reia rapid relaţiile cordiale

În versiunea precedentă a acestor ‘consemne’, portul armelor era doar descurajat şi calificat drept ‘neconvenabil’.

Decizia Bisericii mormone de a-şi înăspri poziţia pe acest subiect nu este legată în mod direct de seria de incidente armate care au îndoliat recent Statele Unite.

Biserica a reacţionat la modificarea legislativă din statul Texas, care a retras ‘bisericile, sinagogile şi alte lăcaşuri de cult’ de pe lista locurilor unde portul unei arme de foc poate fi pedepsit cu un an de închisoare.

Citeşte şi: Stare de urgenţă în Puerto Rico. Un uragan puternic ameninţă insula!

Începând de la 1 septembrie, oricine poate intra în aceste lăcaşuri având asupra sa un pistol, dacă interdicţia nu este prevăzută oficial de cultul respectiv.

Biserica mormonă, întemeiată în 1830, are sediul mondial la Salt Lake City, în statul american Utah, şi 16 milioane de membri, mai multe de jumătate dintre ei în SUA.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Teatrul ‘Luceafărul’ se retrage din proiectul ‘Invizibil’

Teatrul 'Luceafărul' se retrage din proiectul 'Invizibil' Teatrul „Luceafărul” se retrage din proiectul „Invizibil”. Anunțul a fost făcut pe pagina oficială de Facebook a instituției...

Ministra Sănătății a avut o întrevedere cu înalți oficiali ai OMS

Ministra Sănătății a avut o întrevedere cu înalți oficiali ai OMS Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a avut ieri, 1 iulie, o întrevedere cu înalți oficiali...

Forţele aeriene ucrainene anunţă că au distrus un depozit de muniţii rusesc în Crimeea

Forţele aeriene ucrainene anunţă că au distrus un depozit de muniţii rusesc în Crimeea Comandantul forţelor aeriene ucrainene, Mikola Oleşciuk, a declarat marţi că acestea...

Usatîi vorbește despre ‘greșeala lui Spînu’: Este nevoie de o conducere profesionistă, care va dezvolta CFM

Usatîi vorbește despre 'greșeala lui Spînu': Este nevoie de o conducere profesionistă, care va dezvolta CFM Andrei Spînu greșește, atunci când spune că statul nu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.