Biserica Ortodoxă a Ciprului îi SUSPENDĂ pe preoţii nevaccinaţi

Publicat:

Liderul Bisericii Ortodoxe a Ciprului a avertizat că preoţii nevaccinaţi vor fi suspendaţi începând de marţi dacă vor continua să nu respecte regulile bisericii cu privire la COVID-19, relatează AFP, potrivit agerpres.

Arhiepiscopul Chrysostomos al II-lea a declarat duminică la radioul public CyBC că va trimite preoţii acasă dacă refuză în continuare să se vaccineze şi dacă îi va îndemna pe credincioşi să nu se vaccineze împotriva coronavirusului.


Citeşte şi: Oficialii NHS au luat mită zeci de mii de lire sterline de la companiile farmaceutice – Black News

Potrivit acestuia, 27 din cei 123 de preoţi din eparhia sa nu au fost vaccinaţi, dintre care 15 sunt scutiţi din motive medicale.

Ceilalţi 12 vor fi suspendaţi timp de trei luni începând de marţi şi, dacă vor continua să se opună deciziilor arhiepiscopului, suspendarea va fi prelungită şi chiar ar putea fi în cele din urmă caterisiţi, a mai spus Chrysostomos.

El a considerat “fără precedent” faptul că preoţi şi chiar teologi au nesocotit deciziile şefului bisericii.

Arhiepiscopul Chrysostomos al II-lea, care a supravieţuit cancerului, a deplâns faptul că unii preoţi i s-au împotrivit din cauza sănătăţii sale precare.

Preoţii şi teologii refuză să se vaccineze, din “motive egoiste”, şi îi influenţează pe credincioşi, a acuzat el.

Vaccinarea anti-COVID-19 nu este obligatorie în Cipru, însă Biserica a emis reguli stricte pentru preoţi şi teologi cerându-le să se vaccineze.

Arhiepiscopul a susţinut încă de la început campania de vaccinare guvernamentală şi a fost printre primii vaccinaţi în decembrie 2020.

Anul trecut, el a avertizat că nu va tolera angajaţii care refuză să se vaccineze şi preoţii care nu doresc să poarte mască şi care încurajează credincioşii să nu se vaccineze.

Citeşte şi: Canada şi-a deplasat trupe militare în vestul Ucrainei – Black News

Numărul de infectări cu COVID-19 din Cipru a scăzut în ultimele săptămâni, după ce a atins un maxim de 5.457 de cazuri pe 4 ianuarie. Tot în ianuarie a fost înregistrat un număr record de decese, cel mai mare de la începutul pandemiei.

Circa 74,7% din populaţia de aproximativ un milion de locuitori a primit o primă doză de vaccin, în timp ce 71,1% sunt vaccinaţi cu schema de bază, potrivit Ministerului Sănătăţii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Grecia: Incendiu de pădure masiv la nord de Atena

Grecia: Incendiu de pădure masiv la nord de Atena Un incendiu masiv a izbucnit sâmbătă într-o zonă dens împădurită la aproximativ 20 de kilometri nord...

România, pe locul 5 din 24 la numărul de fani prezenți la Euro 2024. Câți suporteri au susținut pe tricolori la meciurile din grupe

România, pe locul 5 din 24 la numărul de fani prezenți la Euro 2024. Câți suporteri au susținut pe tricolori la meciurile din grupe Peste...

Cum au „driblat” trei naționale de la EURO 2024 noua regulă UEFA

Cum au „driblat” trei naționale de la EURO 2024 noua regulă UEFA Italia, Danemarca și Slovenia sunt trei selecționate care și-au asigurat prezența în optimile...

Peste 168.000 de moldoveni au plecat din Republica Moldova în ultimii trei ani

Peste 168.000 de moldoveni au plecat din Republica Moldova în ultimii trei ani Peste 168 de mii de moloveni au părăsit ţara în perioada anilor...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.