Biserica Ortodoxă Rusă se declară pregătită pentru o nouă întâlnire cu papa Francisc

Publicat:

Biserica Ortodoxă Rusă s-a declarat pregătită miercuri pentru o nouă întâlnire între patriarhul Kirill, un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, şi papa Francisc, în pofida tensiunilor diplomatice legate de războiul din Ucraina, informează AFP, potrivit agerpres.

Suveranul pontif a deschis miercuri, în cea de-a doua zi a vizitei sale în Kazahstan, un summit interreligios marcat de absenţa lui Kirill, care susţine ofensiva rusă în Ucraina, în timp ce Francisc a condamnat o “agresiune crudă” şi “barbară”, încercând totodată să menţină deschis dialogul cu Moscova.


Citeşte şi: Charles al III-lea a discutat despre protocolul nord-irlandez în prima sa vizită oficială la Belfast – Black News

Papa a discutat apoi timp de circa 15 minute cu mitropolitul Antonie de Volokolamsk, “ministrul de externe” al lui Kirill, care a estimat că o întâlnire între cei doi lideri religioşi este “o posibilitate” cu condiţia ca aceasta să fie “bine pregătită”.

“Trebuie să vedem când, unde, şi cel mai important este să avem ceva la final, un apel aşa cum am avut la Havana (…)”, a declarat el reporterilor, referindu-se la întâlnirea istorică din 2016 în Cuba dintre Francisc şi Kirill, prima de la schisma din 1054 între Bisericile Răsăriteană şi Apuseană.

Înaltul oficial religios rus a declarat că papa a considerat la rândul său această întâlnire “necesară”, însă şi-a exprimat regretul că acesta a “anulat” o întâlnire prevăzută pentru luna iunie la Ierusalim.

“Eram pregătiţi pentru această întâlnire, dar a fost anulată de Sfântul Scaun”, a deplâns mitropolitul Antonie, citând un interviu acordat în luna mai de papa Francisc cotidianului italian Corriere della Sera în care mărturisea că a renunţat la întâlnire.

Citeşte şi: A MURIT Kenneth Starr, procurorul din dosarul Clinton/Lewinsky – Black News

“Acest interviu a fost foarte neaşteptat şi este clar că acest tip de exprimare nu ajută la unitatea creştinilor, a fost o surpriză”, a precizat prelatul.

“Trebuie să mergem însă mai departe, este important ca doi lideri religioşi să continue pe această cale pentru a face tot ceea ce putem face noi, în calitate de creştini, pentru a ajuta oamenii”, a adăugat el. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București – Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București - Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova TAROM introduce oferte speciale pe ruta București...

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU Republica Moldova își dorește soluționarea pașnică a conflictului transnistrean, cu respect deplin...

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10 Braşov, situat la...

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid – Real Madrid

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid - Real Madrid Real Madrid o întâlnește pe rivala Atletico Madrid, duminică, 29...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.