Bisericile din Marea Britanie celebrează ‘viaţa extraordinară’ a prinţului Philip

Publicat:

Viaţa prinţului Philip, decedat vineri la vârsta de 99 de ani, a fost celebrată duminică la slujbele religioase din întreaga Mare Britanie, Arhiepiscopul de Canterbury rugându-se pentru cei care au descoperit că moartea soţului reginei Elisabeta a II-a a lăsat un “gol imens” în vieţile lor, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Marcând a treia din cele opt zile de doliu naţional, oamenii s-au adunat la palatele regale pentru a lăsa flori, în timp ce lideri religioşi şi politici şi-au exprimat susţinerea pentru regina în vârstă de 94 de ani.


Citește și : UPDATE: DOLIU în UK! Prinţul Philip A MURIT la 99 de ani!

La Catedrala Canterbury, s-a cântat Nimrodul lui Edward Elgar, piesă muzicală care se aude des la înmormântările şi slujbele de pomenire britanice şi care este interpretat în fiecare an la Cenotaph, un memorial al războiului în Londra, pentru a marca Serviciul Naţional al Memoriei.

“Putem să ne rugăm şi să oferim dragoste pentru toţi cei care consideră că o viaţă extraordinară lasă un gol imens”, le-a declarat Justin Welby, liderul Comuniunii Anglicane globale, unor enoriaşi la Catedrala Canterbury.

Citește și : Iranul, în carantină pentru 10 zile

John Major, care a fost prim-ministru între anii 1990 şi 1997, a declarat că speră că reginei i se va acorda timpul cuvenit pentru a-şi plânge soţul şi tovarăşul care i-a fost alături timp de 73 de ani.

“Sper într-adevăr că ea va primi puţin spaţiu şi puţin timp şi puţină libertate pentru a fi în doliu aşa cum oricine altcineva şi-ar dori să o facă dacă şi-ar pierde partenerul de viaţă. El a fost mereu acolo (lângă ea). El a fost persoana faţă de care ea putea să scape de povară”, i-a declarat Major lui Andrew Marr, de la BBC.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.