X

Blinken a discutat cu preşedintele Autorităţii Palestiniene despre vizita lui Biden în Orientul Mijlociu

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, a vorbit vineri, prin telefon, cu preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, în contextul viitorului turneu al preşedintelui Joseph Biden în Orientul Mijlociu şi pe fondul eforturilor de relansare a procesului de pace israelo-palestinian , informează mediafax.

“Am avut astăzi o conversaţie bună cu preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, despre viitoarea vizită a preşedintelui SUA în Orientul Mijlociu şi despre angajamentul Statelor Unite faţă de poporul palestinian”, a declarat vineri Antony Blinken, prin Twitter.

Citește și : Xi Jinping: ‘Nu există niciun motiv pentru a schimba’ principiul ‘o ţară, două sisteme’

De asemenea, Antony Blinken l-a felicitat pe Yair Lapid pentru numirea în funcţia de premier interimar al Israelului şi a pledat pentru intensificarea cooperării “pentru atingerea obiectivelor comune la nivel bilateral şi regional”.

Joseph Biden se va afla în Israel pe 13-14 iulie, iar apoi va merge la Ramallah, în Cisiordania, pentru o întâlnire cu preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas. Ulterior, Biden se va deplasa în Arabia Saudită, pentru o reuniune a Consiliului de Cooperare din Golf. Administraţia de la Washington vrea relansarea procesului de pace israelo-palestinian, aflat în impas de mulţi ani.

Citește și : SUA deplâng ‘erodarea autonomiei’ în Hong Kong, la 25 de ani de la retrocedare

Tags: Antony BlinkenJoe BidenMahmoud AbbasOrientul MijlociuSUA
Categorii: Sinteze