Blinken: SUA sunt obligate să sprijine Ucraina cel puțin 10 ani

Publicat:

Blinken: SUA sunt obligate să sprijine Ucraina cel puțin 10 ani

Indiferent cine va fi ales în SUA ca viitor președinte, țara va fi obligată să sprijine Kievul în următorii 10 ani, a declarat actualul șef al Departamentului de Stat, Anthony Blinken, citat de Vocea Americii. El a adăugat că, în marja summitului NATO, statele au negociat și semnat o duzină de acorduri de securitate pentru această perioadă.

Ucraina va putea supraviețui pe câmpul de luptă chiar și fără sprijinul Statelor Unite, pentru că primește ajutor și de la alți aliați, subliniază secretarul de stat Anthony Blinken, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Șeful diplomației americane a reamintit, de asemenea, sprijinul puternic bipartizan pentru Ucraina în Congres, adăugând că orice administrație ar trebui să-i acorde atenție. Șeful Departamentului de Stat a reamintit și acordurile de securitate semnate de Kiev cu Washingtonul și alte 20 de capitale.

Soarta întregii lumi ar trebui să fie luată în considerare. Unul dintre cele mai clare mesaje ale lui Trump, întărit de alegerea lui J.D. Vance ca vicepreședinte, este că nu vrea să ajute Ucraina să învingă invazia lui Vladimir Putin.

„Realismul” său strategic, promovat de consilieri politici precum Albright Colby, privește aceste probleme printr-o «lentilă pragmatică» și decide că America nu poate aborda simultan problemele Rusiei și Chinei. Întrucât SUA și China sunt „doi boxeri de categorie grea”, accentul ar trebui pus pe relația dintre aceste două mari puteri.

Trump a avut întotdeauna dreptate când a spus că America nu poate contribui la apărarea Europei decât dacă Europa se apără singură. Dar el merge mult mai departe de atât. El nu pare să recunoască faptul că China și Rusia văd foarte clar legătura dintre preluarea Taiwanului și preluarea Ucrainei și doresc să folosească acest lucru pentru a distruge puterea occidentală, în special americană.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

„Neoizolaționismul lui Trump” ignoră lecțiile celui de-al Doilea Război Mondial, când aliații occidentali au realizat că războiul din Europa și cel din Orientul Îndepărtat făceau parte dintr-o amenințare globală și nu puteau fi tratate izolat. La acea vreme, chiar și cu un schimb de informații mai lent și mai puține conexiuni internaționale, era clar că victoria necesita o abordare globală.

„Eșecul lui Trump de a recunoaște globalizarea războiului amenință nu numai Ucraina, pe care propune să o ignore, ci și Taiwanul, pe care spune că vrea să îl ajute”, adaugă autorul.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Recomandări MAE România pentru trecerea frontierelor bulgare. Plata taxei de pod, vignetă, starea drumurilor

Recomandări MAE România pentru trecerea frontierelor bulgare. Plata taxei de pod, vignetă, starea drumurilor Este sezonul vacanțelor, iar de multe ori drumul nostru către relaxare...

 Palestina se prezintă la Jocurile Olimpice de la Paris cu opt sportivi şi cu Gaza în suflet

 Palestina se prezintă la Jocurile Olimpice de la Paris cu opt sportivi şi cu Gaza în suflet Opt sportivi palestinieni vor participa la Jocurile Olimpice...

Un adolescent a murit sub ochii amicului său. după ce a căzut de pe cal, la Orhei

Moartea a venit la galop. Un adolescent a murit sub ochii amicului său. după ce a căzut de pe cal, la Orhei Un adolescent a...

Peste opt milioane de computere au fost afectate de blocajul cibernetic CrowdStrike la nivel mondial

Peste opt milioane de computere au fost afectate de blocajul cibernetic CrowdStrike la nivel mondial Microsoft a declarat că estimează că 8,5 milioane de computere...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.