X

Blinken: Ucraina ‘are planuri’ pentru a asigura continuitatea guvernului ‘într-un fel sau altul’

Ucraina “are planuri” pentru a asigura continuitatea guvernului “într-un fel sau altul” pe fondul invaziei ruse, a declarat duminică secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, relatează EFE, potrivit agerpres

“Ucrainenii au elaborat planuri despre care nu voi vorbi şi nici nu voi da detalii, dar care au ca scop să se asigure că există ceea ce numim o ‘continuitate a guvernului, într-un fel sau altul'”, a anunţat şeful diplomaţiei americane într-un interviu la postul CBS.

Citește și : Peste 200 de copii evacuaţi de la un orfelinat din Zaporojie au sosit în Liov

Blinken a lăudat “leadership-ul” de care a dat dovadă preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi restul guvernului său. “Au reprezentat încarnarea extrem de curajosului popor ucrainean”, a spus el.

SUA şi-a exprimat în mai multe rânduri îngrijorarea pentru securitatea lui Zelenski, şi chiar liderul ucrainean a declarat că este “obiectivul numărul unu” al forţelor ruse.

Zelenski postează des înregistrări video pe reţelele sociale pentru a arăta ţării sale şi lumii întregi că rămâne la Kiev pentru a face faţă forţelor ruse, aminteşte EFE.

Citește și : Autorităţile din Mariupol anunţă o nouă încercare de evacuare a circa 400.000 de locuitori blocaţi în încercuirea forţelor ruse

Tags: Antony BlinkenSUAucrainaVolodimir Zelenski
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina