X

Blocul conservator german caută o “putere considerabilă” pentru a conduce partidul după Angela Merkel

Blocul conservator german caută pe cineva cu carismă la public pentru a deveni liderul celui mai mare partid politic al ţării, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), a declarat un parlamentar al CDU citat sâmbătă de dpa, scrie Agerpres.

Cancelarul Angela Merkel a declarat în cursul acestei săptămâni că nu va candida pentru realegerea în fruntea CDU la conferinţa partidului din decembrie, declanşând o cursă pentru desemnarea unui succesor şi, posibil, a noului cancelar.

Citește și : Pentagonul sancţionează şase militari pentru rolul jucat într-o operaţiune eşuată soldată cu opt morţi în Niger

“Căutăm pe cineva cu o putere considerabilă de a aduce oamenii împreună”, a declarat parlamentarul CUD Christian Haase.

“Tineri şi bătrâni, bărbaţi şi femei, toate grupurile societăţii trebuie să poată să-şi găsească casa politică la noi”, a spus el.

“Valorile noastre trebuie, cu siguranţă, să fie regăsite în politica de zi cu zi”, a adăugat politicianul.

CDU va organiza duminică o conferinţă a partidului pentru a discuta problema conducerii.

Potrivit unui sondaj publicat sâmbătă, anunţul Angelei Merkel că se retrage din fruntea CDU nu a avut efect asupra preferinţelor respondenţilor pentru funcţia de cancelar, Merkel fiind la mare distanţă faţă de potenţialii contracandidaţi social-democraţi.

Sondajul Institutului Forsa comandat de n-tv şi RTL a mai arătat şi că sentimentele alegătorilor faţă de CDU sunt aproape neschimbate faţă de săptămâna trecută, gradul de încredere crescând cu un punct procentual, până la 27%.

Angela Merkel – care a fost cancelar timp de 13 ani şi lider al partidului timp de 18 – a precizat în anunţul ei şoc de luni că intenţionează să se retragă din funcţia de cancelar când îi expiră actualul mandat, în 2021.

Citește și : Germania: Cel puţin cinci răniţi în urma unei altercații între două grupuri de migranți

Tags: Angela MerkelcancelarCDUChristian Haaseparlamentar
Categorii: Diaspora