Blocul ‘Împreună’ a depus la CEC actele de înregistrare în cursa prezidențială

Publicat:

Blocul ‘Împreună‘ a depus la CEC actele de înregistrare în cursa prezidențială

Lista aspiranților la Președinție se extinde. Coaliția pentru Unitate și Bunăstare și-a înaintat liderul – pe Igor Munteanu – în cursa prezidențială, după ce formațiunea a părăsit zilele trecute blocul „Împreună”.

Între timp, Platforma Demnitate și Adevăr, Liga Orașelor și Comunelor și partidul „Schimbării” au depus actele pentru a înregistra blocul Împreună în scrutinul prezidențial din 20 octombrie. Comisia Electorală Centrală ar urma să decidă în termen de cinci zile dacă îl înregistrează sau nu, potrivit moldova1.md.


Disensiunile în interiorul blocului „Împreună” au început după ce în data de 4 august, formațiunea a anunțat că Octavian Țîcu, membru al Platformei „Demnitate și Adevăr”, va fi candidatul unic al blocului la alegerile prezidențiale din 20 octombrie.

Câteva zile mai târziu, președintele CUB, Igor Munteanu, care făcea parte din bloc, a anunțat că nu susține candidatura lui Țîcu la scrutin și că partidul său părăsește blocul.

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Munteanu a anunțat că își înaintează propria candidatură la alegerile prezidențiale. Decizia a fost luată după ședința Consiliului Național Politic al formațiunii.

Mi-am asumat o sarcină complicată, dar vitală pentru dezideratele programului liberal și suntem un partid liberal din Republica Moldova. Sarcina mea e să ofer un exemplu de candidat care să fie garanția omului simplu contra imposturii”, a spus Igor Munteanu.

Președintele partidului „Platforma Demnitate și Adevăr”, care face parte din blocul „Împreună”, Dinu Plîngău, a declarat că Igor Munteanu și-a dorit să fie candidatul comun al blocului, însă nu a acumulat numărul suficient de voturi din partea membrilor celor patru formațiuni politice.

A fost o decizie luată mai mult pe emoții și din dorința de a fi candidat, iar noi îi urăm succes. Blocul „Împreună” merge înainte, mai departe spre ideea desemnării unui candidat, pe ideea creării unei alternative de dreapta puternice și consolidarea tuturor forțelor sănătoase pro-europene”, susține Dinu Plîngău.

De menționat că în data de 21 august se dă startul colectării semnăturilor în favoarea candidaților la alegerile pentru funcția de președinte.

Pentru a fi înregistrați în cursă, pretendenții trebuie să adune între 15 și 25 de mii de semnături cu reprezentare geografică în jumătate dintre raioanele Republicii Moldova – câte cel puțin 600 de semnături pe unitate administrativă. Iar până la 20 septembrie candidații pot depune documentele pentru a fi înregistrați oficial în cursă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

De ce se confruntă din nou OpenAI cu un val de demisii

De ce se confruntă din nou OpenAI cu un val de demisii Pentru OpenAI, compania din spatele ChatGPT, ultimele douăsprezece luni vor rămâne în analele...

Un anticorp anti-HIV, izolat din celule de alpaca de o echipă de cercetători din China

Un anticorp anti-HIV, izolat din celule de alpaca de o echipă de cercetători din China Cercetătorii dintr-o echipă chineză au reuşit să izoleze un anticorp...

Pasagerii unor trenuri britanice au primit mesaje islamofobe după un atac cibernetic

Pasagerii unor trenuri britanice au primit mesaje islamofobe după un atac cibernetic Pasagerii trenurilor aflate în câteva dintre cele mai mari gări din Marea Britanie...

Condamnatul care a petrecut cei mai mulţi ani pe culoarul morţii, declarat nevinovat după 46 de ani

Condamnatul care a petrecut cei mai mulţi ani pe culoarul morţii, declarat nevinovat după 46 de ani Japonezul Iwao Hakamada este condamnatul care a petrecut...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.