Bloomberg plăteşte influenceri pentru INUNDAREA Instagram-ului

Publicat:

Echipa de campanie a miliardarului american Michael Bloomberg, candidat la învestitura democrată în cursa pentru Casa Albă, a confirmat joi colaborarea pe Instagram cu specialişti în ‘meme’, imagini comice virale pe internet, o nouă ilustrare a cheltuielilor sale publicitare record şi a intenţiei de a ajunge la publicul tânăr, transmite AFP, potrivit agerpres.

Echipa fostului primar al metropolei New York ‘colaborează cu creatori de conţinut pe reţelele sociale, inclusiv din lumea meme-urilor’, a confirmat pentru AFP o purtătoare de cuvânt.


Citeşte şi: Venezuela îşi trimite armata la graniţa cu Columbia

Extrem de populare, meme-urile (adesea fotografii, montaje video) circulă cu miile în fiecare zi pe reţelele sociale.

Printre conturile de Instagram ale creatorilor de conţinut recrutaţi de Bloomberg se află cele administrate de fuckjerry (cu 15 milioane de abonaţi), grapejuiceboys (2,7 milioane) şi tank.sinatra (2,3 milioane).

Toţi trei au publicat miercuri capturi de ecran ale unor (false) schimburi mesaje private, cu un ton umoristic, cu Michael Bloomberg pe Instagram, recunoscând că acestea au fost sponsorizate de candidat.

Într-unul din mesaje, Bloomberg, în vârstă de 77 de ani, spune că nepoata sa este cea care i-a vorbit despre contul respectiv, şi că este dispus să cheltuiască un miliard de dolari pentru a avea aerul unui candidat ‘cool’, aşa cum de altfel încearcă să sugereze prin vestimentaţia relaxată din fotografie.

Echipa de campanie a lui Bloomberg a explicat această strategie digitală – de a dezamorsa prin umor atacurile legate de vârsta şi averea sa – prin dorinţa de a-l concura online pe Donald Trump, chiar dacă preşedintele este cunoscut mai ales pentru utilizarea intensivă a Twitter-ului.

‘Mizăm că va fi un element eficace pentru a ajunge la oameni şi a rivaliza cu strategia digitală a lui Donald Trump’, a menţionat purtătoarea de cuvânt a candidatului, fără a preciza ce sumă ar putea cheltui acesta pentru crearea de meme.

Citeşte şi: Secretarul american al Justiţiei critică Twitter-urile lui Trump: ‘Îmi fac munca imposibilă!’

Michael Bloomberg, unul din cei mai bogaţi oameni din lume, bate deja recordurile de cheltuieli publicitare în această campanie, cu peste 340 milioane de dolari cheltuite în trei luni.

Miliardarul este şi cel care a cumpărat cele mai multe reclame online de la începutul campaniei sale, investind deja peste 50 milioane de dolari pe diferite reţele sociale, potrivit firmei specializate Advertising Analytics.

Bloomberg, care nu a participat până acum la nicio dezbatere şi nu a figurat printre candidaţi în primele două etape ale alegerilor primare ale democraţilor, desfăşurate în Iowa şi New Hampshire, este acuzat adesea că vrea să-şi ‘cumpere’ locul în alegeri. În sondajele la nivel naţional, el se situează în prezent pe locul al treilea. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.