X

Boboteaza, sărbătorită în Turcia într-o ceremonie marcată de pandemia de coronavirus

Zeci de persoane s-au reunit miercuri pe malul Bosforului în Cornul de Aur din Istanbul pentru a sărbători Boboteaza ortodoxă, într-o ceremonie marcată de pandemia de coronavirus, potrivit agenţiei Anadolu, preluată de EFE, potrivit agerpres

Slujba de Bobotează a avut loc în Biserica Sfântul Gheorghe din cartierul Fanar care este, totodată, catedrala centrală a Patriarhiei Ecumenice din Constatinopol.

Citește și : Comcyber, unitatea specială a armatei franceze în lupta cibernetică, va lucra doar în conflictele ‘de la stat la stat’

Spre deosebire de alte ţări, guvernul turc nu a interzis ceremonia, care s-a desfăşurat prin limitarea numărului de persoane şi aplicând măsuri sanitare pentru a diminua contagierile cu noul coronavirus.

Totuşi, puţini credincioşi, majoritatea de origine greacă, au asistat la ceremonie mai ales din cauza dificultăţilor de a călători şi a restricţiilor impuse de pandemie.

Citește și : BoJo vine cu precizări în parlament: CUM și CÂND va fi ridicat LOCKDOWN-ul în UK?

În anii trecuţi, zeci de persoane veneau din Grecia la Istanbul pentru a asista la ceremonie, mai ales bărbaţi tineri care participau la ritualul scoaterii din apă a sfintei cruci.

De data aceasta, doar două persoane s-au aruncat în apele reci ale Bosforului pentru a scoate crucea, iar una dintre ele a avut nevoie de îngrijiri medicale, însă autorităţile au anunţat că viaţa sa este în afara oricărui pericol.

Tags: boboteazaBosforcoronavirusIstanbul
Categorii: Diaspora