Bogaţii lumii pot acum să utilizeze şi Munţii Alpi ca seifuri

Publicat:

Cunoscută de mult timp pentru secretul său bancar, Elveţia va oferi în curând bogaţilor lumii o nouă alternativă în care să îşi depoziteze cele mai de preţ bunuri: seifuri în stâncă săpate la poalele Munţilor Alpi, transmite Bloomberg, scrie agerpres.

Ideea aparţine unor întreprinzători din centrul Elveţiei, unde este amplasat masivul Bruenig, la aproximativ 40 de kilometri sud-vest de Lucerna.


Citește și : Sora liderului de la Phenian se bagă tot mai mult în politica externă: Ce rost mai are un summit cu americanii?

“Camera comorilor dumneavoastră într-un munte. Un loc sigur în care să vă depozitaţi activele şi datele sensibile”, spune Bruenig Mega Safe AG, firma care construieşte seifurile, pe pagina sa de Internet.

Hugo Schittenhelm, membru în Consiliul de Administraţie de la Bruenig Mega Safe AG, spune că firma intenţionează să utilizeze un spaţiu din interiorul muntelui echivalent cu zece terenuri de fotbal. “Dacă va fi nevoie am putea extinde acest spaţiu”, susţine Hugo Schittenhelm.

Bogaţii lumii caută securitate în condiţiile în care pandemia a perturbat pieţele iar tensiunile sociale au izbucnit din SUA şi până la Hong Kong şi Londra. În timp ce unii se tem de o recesiune globală sau de dezastre naturale, alţii vor să evite depozitele bancare deoarece dobânzile negative forţează băncile să perceapă bani de la cei care au depozite de numerar.

Potrivit informaţiilor publicate pe pagina de Internet a companiei Bruenig Mega Safe AG, seifurile în munte au dimensiuni care variază de la 100 de metri cubi până la de 20.000 de metri cubi şi o înălţime de până la 12 metri. Seifurile asigură o umiditate constantă de 40% şi o temperatură de 12 grade Celsius. Preţurile încep de la 500.000 de dolari.

Citește și : Columbia a pierdut 159.000 de hectare de pădure în 2019

Pe lângă stocarea de obiecte de valoare precum opere de artă, aur, acţiuni sau automobile clasice, seifurile sunt şi “o locaţie ideală pentru activităţi care necesită cele mai înalte standarde de securitate”, susţine firma elveţiană.

Hugo Schittenhelm a spus că Bruenig Mega Safe poartă discuţii cu aproximativ zece clienţi potenţiali, printre care se numără galerii de artă dar şi persoane înstărite. Pe lângă faptul că sunt mai sigure, seifurile în munte sunt mai ieftin de construit, susţine Schittenhelm. “Autorizaţiile de construcţie se obţin mai rapid, tavanul nu poate fi distrus şi nu ai nevoie de sârmă ghimpată sau câini”, spune Schittenhelm. Deşi până acum cei mai interesaţi sunt cetăţenii şi firmele din Elveţia, Bruenig Mega Safe vrea să atragă şi clienţii din oraşe înstărite precum Hong Kong sau Singapore.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A fost semnat contractul de construcție a primului pod nou peste Prut la Ungheni

A fost semnat contractul de construcție a primului pod nou peste Prut la Ungheni Contractul de proiectare și construcție a primului pod nou peste Prut...

Româncă UCISĂ în Italia! Criminalul are doar 17 ani

Româncă UCISĂ în Italia! Criminalul are doar 17 ani Un tânăr de 17 ani a fost arestat pentru uciderea unei femei de 42 de ani,...

Maia Sandu îşi petrece weekendul în nordul Italiei

Maia Sandu îşi petrece weekendul în nordul Italiei Candidatul PAS la prezidențiale, Maia Sandu, își începe azi un mic turneu electoral prin nordul Italiei. În...

O moldoveancă a fost arestată în Rusia pentru proxenetism

O moldoveancă a fost arestată în Rusia pentru proxenetism O femeie de 41 din R.Moldova a fost reținută în regiunea Leningrad din Rusia, fiind învinuită...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.