Boiko Borisov : Regulile privind dreptul de azil provoacă adevărate ‘rupturi’ în Uniunea Europeană

Publicat:

Regulile Uniunii Europene privind dreptul de azil, conform cărora ţara membră de intrare a solicitantului este responsabilă pentru procesarea cererii de azil, provoacă adevărate ‘rupturi’ în Europa, a declarat luni, la Sofia, premierul bulgar Boiko Borisov, a cărui ţară asigură în prezent preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene, transmite Reuters.

”Regulamentul Dublin nu funcţionează aşa cum ne dorim. El nu doar divizează, ci pur şi simplu rupe Europa. Cred că, prin încrederea pe care o avem unii în alţii, vom găsi un compromis”, a afirmat Borisov într-o conferinţă de presă comună cu omologul său ceh, Andrej Babis, la Sofia, conform agerpres .


Şeful executivului bulgar a adăugat că în ţări din afara UE, precum Turcia şi Libia, ar trebui să se construiască centre de securitate pentru cazarea migranţilor.

Citește și : Vladimir Putin l-a eliberat pe Aleksandr Gruşko din postul de reprezentant permanent al Rusiei la NATO

În ceea ce-l priveşte, Andrej Babis a subliniat că Republica Cehă, care împărtăşeşte aceleaşi opinii privind migranţii cu celelalte state din Grupul de la Vişegrad, nu îşi va schimba poziţia pe acest subiect.

”Este cunoscut faptul că vrem să luptăm împotriva acestor cote. Ele sunt ineficiente şi este nevoie de un compromis”, a menţionat Babis.

La 7 decembrie anul trecut, Comisia Europeană a decis trimiterea Ungariei, a Poloniei şi a Republicii Cehe în faţa Curţii de Justiţie a UE pentru că nu şi-au îndeplinit obligaţiile în ce priveşte primirea de refugiaţi.

În momentele cele mai grave ale crizei migranţilor, UE a convenit un program temporar privind relocarea de urgenţă a unor refugiaţi din Italia şi Grecia, cu cote de primire pentru fiecare stat membru. Comisia Europeană le-a reproşat celor trei state că nu şi-au îndeplinit angajamentele.

Oficial, potrivit cifrelor disponibile la 1 decembrie 2017, Republica Cehă a promis că primeşte 50 de persoane şi a primit de fapt 12 persoane provenite din Grecia. Polonia a promis 100 de locuri, dar niciun refugiat nu a fost primit.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.