BoJo cere armatei să se implice într-un ‘alt mare efort britanic de vaccinare’

Publicat:

Fiecărui adult cu vârsta de peste 18 ani din Marea Britanie i se va oferi o doză booster împotriva coronavirusului până la sfârșitul lunii ianuarie, anunţă Daily Mail.

– Vaccinurile vor fi oferite în grupe de vârstă descendentă de cinci ani, începând cu adulții în vârstă și cei mai vulnerabili


– NHS va contacta oamenii atunci când sunt eligibili pentru a rezerva o programare pentru un vaccin

– Vor exista 1.500 de farmacii comunitare pentru a administra ‘jab-uri’ și tuturor li se va spune să crească capacitatea

– Se vor deschide centre suplimentare de vaccinare în spitalele din toată țara, în timp ce se vor înființa și centre temporare de vaccinare

– 30 de spitale oferă deja vaccinuri pentru public și alte zeci vor urma exemplul

– În total, vor exista aproape 3.000 de locuri în Marea Britanie care oferă vaccinări

– Cel puțin 400 de militari vor fi dislocați pentru a ajuta personalul și voluntarii NHS să livreze loviturile

– Regatul Unit a livrat deja 18 milioane de doze booster, ceea ce este mai mult decât orice altă țară în afară de SUA și China.

– Acesta este echivalentul a 27,2% din întreaga populație a Regatului Unit. Aproximativ 53 de milioane vor fi eligibili în cele din urmă, iar 22 de milioane sunt eligibili acum.

– Farmaciştii comunitari vor fi stimulaţi să livreze mai multe injecţii, iar plata pentru livrarea standard a unui vaccin va crește la 15 lire sterline pe injectare.

– Un bonus de 5 GBP per injectare va fi oferit farmaciștilor care lucrează duminica

– O primă de 30 de lire sterline va fi oferită farmaciștilor pentru vaccinările livrate persoanelor care sunt închise la domiciliu

– Comisia pentru calitatea îngrijirii va continua o pauză privind inspecțiile de rutină ale practicii generale pentru a oferi mai mult timp clinicienilor

– NHS caută să elimine așteptarea de 15 minute după vaccinare pentru a crește numărul de persoane care pot accesa locuri mai mici

– NHS recrutează până la 10.000 de noi posturi plătite de vaccinator, precum și pentru o armată de „zeci de mii” de noi voluntari care să ajute în acest proces

Boris Johnson a dezvăluit noul vaccin de rapel din Marea Britanie, angajându-se să livreze a treia doză tuturor adulților până la sfârșitul lunii ianuarie, pentru a proteja națiunea împotriva noii variante supermutante a Covid-ului Omicron, după ce încă opt cazuri de tulpină au fost găsite în Anglia, aducând Regatul Unit la 22 – dar numărul total de cazuri, decese și internări în spital au scăzut, conform datelor oficiale.

Prim-ministrul a anunțat că va cere din nou armate să ajute la implementarea programului și va oferi medicilor de familie 15 lire sterline suplimentare pentru fiecare injecție, deoarece a promis că va oferi un alt „efort mare de vaccinare britanic”.

Un bonus de 5 lire sterline va fi acordat medicilor de familie pentru fiecare injectare dacă le fac duminica și vor primi o primă de 30 de lire sterline pentru vaccinurile livrate celor mai vulnerabili care nu pot să-și părăsească casele. Guvernul recrutează, de asemenea, încă 10.000 de voluntari plătiți pentru vaccinare și „zeci de mii” de voluntari pentru a ajuta la acțiunea mamut.

Dar probabil că va însemna mai puține întâlniri față în față la medic pentru pacienții non-Covid, care sunt deja cu aproximativ o cincime mai mici decât nivelul pre-pandemie.

În ciuda faptului că noile cazuri de Omicron au fost observate în toată țara, numărul total de infecții din Marea Britanie a continuat să scadă astăzi, cu 39.716 de teste pozitive înregistrate în ultimele 24 de ore.

A scăzut cu 6,5% față de cifra de marțea trecută de 42.484 și a marcat a patra zi consecutiv în care au scăzut cazurile.

Între timp, numărul persoanelor care mor din cauza virusului a scăzut cu 3,6%, la 159 astăzi, iar spitalizările au scăzut cu 6,1%, până la 718 vineri, cea mai recentă dată pentru care sunt disponibile date.

Oamenii de știință au avertizat că dozele booster probabil nu vor oferi același nivel de protecție împotriva Omicron ca și împotriva Delta, deoarece noua tulpină este atât de evoluată.

Dar guvernul speră că creșterea imunității va oferi oamenilor cel puțin o protecție suplimentară împotriva variantei.

Moderna a avertizat astăzi că o „scădere materială” a eficacității vaccinurilor existente este foarte probabilă, în special împotriva infecțiilor.

Dar co-fondatorul BioNTech – partenerul Pfizer în producția de vaccin COVID-19 – consideră că vaccinul lor este încă eficient în prevenirea complicațiilor severe din varianta Omicron.

Dr. Ugur Sahin, cofondatorul companiei cu sediul în Mainz, Germania, a declarat marți pentru The Wall Street Journal că varianta poate provoca infecții revoluționare într-o rată mai mare.

Cu toate acestea, o dată ajunsă în organism, varianta ar fi probabil distrusă.

Sahin consideră că o persoană vaccinată va avea capacitatea sistemului imunitar necesară pentru a învinge virusul mutant și încurajează oamenii să-și facă injecțiile de rapel atunci când pot.

Ambele firme lucrează la injecții de rapel specifice Omicron, care vor fi disponibile de la jumătatea anului 2022.

BoJo a spus la ședința de informare de pe Downing Street că noi centre de vaccinare vor „apare ca pomii de Crăciun” pentru a primi rapeluri în arme în următoarele luni, în urma unor rapoarte conform cărora zeci de bătrâni și persoane vulnerabile din toată țara se chinuiau să-și obțină vaccinurile de rapel, unitatea de administrare a fost extinsă.

El a spus că au fost introduse restricții „proporționale”, inclusiv măști obligatorii în transportul public și în magazine, saloane de manichiura și cosmetică, pentru a câștiga timp pentru ca oamenii de știință să „descopere codul Omicron” și nu vor rămâne în vigoare „un minut mai mult decât este necesar”.

Dar există îngrijorări cu privire la faptul dacă unitatea de rapel va fi capabilă să facă față creșterii cererii. Chiar înainte ca programul să fie extins, au existat restanțe de peste 7 milioane de oameni.

Dintre cei 25 de milioane de britanici cu vârsta peste 40 de ani care erau eligibili ieri, doar 18 milioane s-au prezentat pentru un rapel.

Noua modificare a ghidului înseamnă că, în cele din urmă, 53 de milioane de persoane cu vârsta de 18 ani și peste vor fi eligibile, atâta timp cât au trecut trei luni de la a doua doză.

În plus, 6,9 milioane de oameni cu vârsta peste 40 de ani au fost eligibili imediat când a început noul sfat, precum și 7 milioane de britanici între 18 și 39 de ani. În total, 40 de milioane de oameni sunt eligibili astăzi.

Vorbind la o conferință de presă din Downing Street în această seară, Johnson a spus: „Acum este momentul pentru un alt mare efort britanic de vaccinare. Am mai făcut-o și o vom face din nou, să nu mai dăm o șansă acestui virus.”

Între timp, cazurile de Omicron au fost observate astăzi în Barnet și Haringey din Londra, Liverpool, North Norfolk și Sutton, ducând totalul Regatului Unit pentru variantă până la 22. Sute de infecții suplimentare suspectate sunt încă în curs de secvențiere.

În alte evoluții de la conferința de presă de la Downing Street:

  • Johnson și Javid au încercat astăzi să potolească temerile de ospitalitate, după ce experții în sănătate au sugerat că este „logic” ca oamenii să limiteze socializarea în perioada festivă;
  • Prim-ministrul a spus că nu este de acord cu doctorul Jenny Harries, care a îndemnat oamenii să nu socializeze dacă nu au nevoie înainte de Crăciun și a fost întrebat dacă petrecerile de Crăciun ar trebui anulate;
  • El a spus că nu crede că se va întâmpla o repetare a „pingdemiei” deoarece numărul de cazuri Omicron rămâne scăzut pentru moment;
  • Johnson a spus că crede că este „extrem de puțin probabil” să fie nevoie de o altă blocare, dar că nu exclude nimic;
  • Premierul a spus că Guvernul nu dorește ca oamenii să anuleze petrecerile de Crăciun sau punerile în scenă ale Nașterii Domnului;
  • Directorul executiv al NHS Anglia, Amanda Pritchard, a declarat că urmărește să elibereze capacitatea pentru a permite spitalelor, medicilor de familie și altor servicii să administreze mai multe vaccinuri de rapel;
  • Pritchard a spus că se uită la „cum să reducă alte sarcini asupra medicilor de familie pentru a administra rapeluri”.

Boris Johnson le-a cerut astăzi tuturor britanicilor cu vârsta de 18 ani și peste să se prezinte pentru a-și oferi un booster până la sfârșitul lunii ianuarie, ca cea mai bună linie de apărare împotriva noii variante supermutante Covid Omicron.

În total, 18 milioane de britanici au avut până acum un booster jab și, după modificarea de ieri, toți cei 53 de milioane de adulți peste 18 ani vor fi eligibili în cele din urmă. La rata actuală de 2,4 milioane de lovituri pe săptămână, ar dura până în martie pentru ca toată lumea să fie stimulată.

 

Cine poate primi un booster jab în acest moment, cât durează așteptarea și când poate fi vaccinat cineva de peste 18 ani?

Cine a avut o doză booster până acum?

Aproximativ 17,9 milioane de britanici cu vârsta de peste 40 de ani, lucrătorii NHS și cei vulnerabili din punct de vedere clinic au beneficiat de ‘booster jab’ de când campania a început în septembrie.

Oricine de peste 40 de ani sau din grupurile de mai sus poate rezerva unul pe site-ul web NHS sau prin serviciul 119.

Majoritatea testelor sunt efectuate de farmacii cu o așteptare de aproximativ o lună pentru a treia vaccinare.

Ce s-a schimbat cu lansarea boosterului?

13 milioane de persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 39 de ani din Marea Britanie vor fi acum eligibile pentru o a treia doză, ceea ce duce la 53 de milioane.

Intervalul dintre a doua și a treia doză a fost redus la jumătate de la șase luni la trei luni.

Ei vor primi vaccinul Pfizer sau Moderna, chiar dacă au primit jab-ul AstraZeneca pentru primele două doze.

De ce această schimbare?

Amenințarea unui nou val cauzată de varianta Omicron înseamnă că oficialii doresc să crească imunitatea populației pentru a se asigura că nu există nicio amenințare cu noi restricții înainte de Crăciun.

Boosterele – care măresc protecția împotriva infecțiilor la 93% împotriva Delta – sunt considerate cea mai bună modalitate de a face acest lucru.

Intervalul a fost redus la trei luni, deoarece acesta este un decalaj suficient de lung pentru a crește imunitatea, maximizând în același timp numărul de persoane care pot primi vaccinul înainte ca Omicron să ajungă să infecteze.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Acțiunile CrowdStrike și Microsoft au scăzut la bursă, după întreruperea majoră a serviciilor

Acțiunile CrowdStrike și Microsoft au scăzut la bursă, după întreruperea majoră a serviciilor Acţiunile companiilor americane CrowdStrike, specializată în securitate cibernetică, şi Microsoft au scăzut...

Cum s-ar desfăşura procesul pentru eventuala înlocuire a lui Biden în cursa electorală ?

Cum s-ar desfăşura procesul pentru eventuala înlocuire a lui Biden în cursa electorală ? Ideea înlocuirii lui Joe Biden cu un alt candidat la...

Apele Pământului pierd rapid oxigen. Aceasta este una dintre cele mai mari amenințări la adresa sistemului de susținere a vieții de pe planetă

Apele Pământului pierd rapid oxigen. Aceasta este una dintre cele mai mari amenințări la adresa sistemului de susținere a vieții de pe planetă O echipă...

Evenimentele Zilei de 21 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 21 iulie în Istorie 21 iulie este a 202-a zi a calendarului gregorian și a 203-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.