BoJo le cere mai marilor lumii SĂ SCURTEZE la 100 de zile timpul necesar dezvoltării de noi vaccinuri

Publicat:

Premierul britanic Boris Johnson i-a îndemnat pe liderii mondiali să susţină eforturile în vederea reducerii până la 100 de zile a duratei de timp necesare pentru dezvoltarea de vaccinuri, o treime din timpul de care a fost nevoie pentru dezvoltarea primei doze de vaccin anti-COVID-19, informează vineri dpa, potrivit agerpres.

“Dezvoltarea unui vaccin anticoronavirus în aproximativ 300 de zile a fost o reuşită globală uriaşă şi fără precedent”, subliniază vineri un comunicat al guvernului britanic, înainte de summitul online al G7. “Scurtând la 100 de zile timpul necesar pentru dezvoltarea de vaccinuri împotriva noilor boli, vom salva nenumărate vieţi în cazul unor viitoare crize sanitare”, adaugă comunicatul.


Citeşte şi: Triplu gest făcut de americani în privinţa dosarului nuclear iranian

Regatul Unit deţine în acest an preşedinţia Grupului celor 7 cele mai puternice economii ale lumii. Johnson vrea să folosească această preşedinţie pentru a iniţia o cooperare mai strânsă în ceea ce priveşte distribuirea dozelor de vaccin anti-COVID-19.

“Dezvoltarea de vaccinuri viabile împotriva coronavirusului oferă perspective tentante pentru revenirea la o viaţă normală, însă nu trebuie să ne culcăm pe lauri”, a spus Johnson, potrivit comunicatului guvernului. “În calitate de lideri ai G7 trebuie să spunem astăzi: nu se va repeta niciodată” (o nouă criză sanitară), a adăugat el.

Citeşte şi: Un fost parlamentar polonez vrea să fie PREŞEDINTE în Nigeria

Johnson a confirmat de asemenea că Regatul Unit va oferi orice viitor surplus de vaccinuri iniţiativei COVAX a Naţiunilor Unite, ce distribuie vaccinuri în mod echitabil între ţările mai bogate şi mai sărace.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.