BoJo nu mai vrea o ‘imigrație necontrolată’: ‘UK se află într-o perioadă de ajustare!’

Publicat:

Premierul britanic Boris Johnson a declarat duminică că nu se va întoarce la „imigrația necontrolată” pentru a rezolva crizele de combustibil, gaze și alimente de Crăciun, sugerând că astfel de probleme fac parte dintr-o perioadă de ajustare post-Brexit, transmite Reuters.

La începutul conferinței Partidului Conservator, Johnson a fost din nou obligat să-și apere guvernul împotriva plângerilor celor care nu puteau să obțină benzină pentru mașinile lor, a comercianților cu amănuntul îngrijorați de lipsa alimentelor de Crăciun și a companiilor de gaz care se luptau cu o creștere abruptă a prețurilor.


Citeşte şi: ‘Pandora Papers’: Mai mulţi lideri mondiali sunt acuzaţi de evaziune fiscală – Black News

Liderul britanic a dorit să folosească conferința pentru a întoarce pagina la mai mult de 18 luni de COVID-19 și pentru a se reorienta în promisiunile sale electorale din 2019 de a combate inegalitatea regională, criminalitatea și asistența socială.

În schimb, prim-ministrul se găsește pe picior greşit la nouă luni după ce Marea Britanie și-a finalizat ieșirea din Uniunea Europeană – o plecare despre care a spus că ar da țării libertatea de a-și modela mai bine economia.

„Calea de urmat pentru țara noastră nu este să tragem marea pârghie marcată de imigrație necontrolată și să permitem unui număr mare de oameni să lucreze … Deci, ceea ce nu voi face este să ne întoarcem la vechiul model eșuat al salariilor mici , abilități reduse susținute de imigrație necontrolată “, a declarat el pentru Andrew Marr Show de la BBC.

„Când oamenii au votat pentru schimbare în 2016 și … din nou în 2019, așa cum au făcut-o, au votat pentru sfârșitul unui model de economie din Marea Britanie care se bazează pe salarii mici și calificare scăzută și productivitate cronică scăzută și ne îndepărtăm de acest spectru.”

Primul ministru a fost cel mai aproape de a admite că ieșirea Marii Britanii din UE a contribuit la tulpinile lanțurilor de aprovizionare și a forței de muncă, extinzând totul, de la livrările de combustibil la potențialele penurii de curcani pentru Crăciun.

“Va exista o perioadă de ajustare, dar cred că trebuie să vedem”, a spus el.

FĂRĂ IMIGRAȚIE ÎN MASĂ

Dar, în timp ce guvernul intenționează să elibereze mii de vize temporare pentru șoferii străini de camioane și muncitorii din fermele de păsări, Johnson a fost clar că nu va deschide robinetele imigrației, mutând din nou responsabilitatea către întreprinderi pentru a ridica salariile și a atrage mai multă forţă de muncă internă.

Lipsa de muncitori după Brexit și pandemia COVID-19 au semănat dezordine în unele sectoare ale economiei, perturbând livrările de combustibil și medicamente și lăsând peste 100.000 de porci care se confruntă cu sacrificarea din cauza lipsei lucrătorilor din abator.

Citeşte şi: Talibanii au anihilat o celulă a ISIS în Afganistan – Black News

Președintele Partidului Conservator, Oliver Dowden, a declarat că guvernul ia măsuri pentru a angaja mai mulți șoferi de camioane în general și că guvernul a început pregătirea personalului militar-petrolier pentru a începe livrarea de combustibil luni.

“Ne vom asigura că oamenii au curcanul pe masa lor de Crăciun și știu că pentru secretarul de mediu George Eustice acest lucru este absolut în topul listei sale”, a declarat el pentru Sky News.

Dar mesajul copleșitor din partea guvernului a fost că întreprinderile trebuie să intensifice eforturile pentru a rezolva problemele lanțului de aprovizionare și pentru a atrage mai mulți lucrători britanici cu salarii mai mari.

“Nu cred într-o economie de comandă și control, deci nu cred că premierul este responsabil pentru ceea ce este în magazine. De aceea avem o economie a întreprinderii libere”, a declarat ministrul de externe Liz Truss la un eveniment din cadrul conferinţei conservatorilor de la Manchester.

“Sunt sigură că mărfurile vor fi livrate la timp în magazinele noastre”, a menţionat Truss.

Dar, mai degrabă decât resetarea pe care Johnson a sperat să o prezideze în orașul Manchester din nordul Angliei, conferința pare să fie umbrită de crize și critici privind retragerea de către guvern a unui supliment pentru un beneficiu de stat pentru gospodăriile cu venituri mici.

Partidul Laburist, principalul partid de opoziție, se va concentra pe eliminarea ridicării, sperând să-i submineze pe parlamentarii conservatori care i-au cucerit pe susținătorii tradiționali din nordul și centrul Angliei.

Johnson ar putea fi, de asemenea, supus focului de critici pentru că a încălcat poziția tradițională a conservatorilor ca partid al taxelor mici, după ce a crescut unele dintre ele pentru a ajuta sectoarele de sănătate și asistență socială.

“Nu vrem să majorăm impozitele, desigur, dar ceea ce nu vom face este să fim iresponsabili cu finanțele publice”, a spus el. “Dacă pot să o evit, nu vreau să majorez din nou impozitele, desigur că nu”, a adăugat premierul britanic.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Doi jurnalişti de la un post local de radio care l-au intervievat pe Biden afirmă că au primit în avans o listă cu întrebări

Doi jurnalişti de la un post local de radio care l-au intervievat pe Biden afirmă că au primit în avans o listă cu întrebări Doi...

Cel mai bun și cel mai rău scenariu pentru Macron după alegeri (experți francezi)

Cel mai bun și cel mai rău scenariu pentru Macron după alegeri (experți francezi) Rezultatele celui de-al doilea tur al alegerilor legislative din Franța vor...

13 lucruri neștiute despre Cristiano Ronaldo: CR7 este studiu de caz academic și are o legătură pe viață cu un fost președinte american

13 lucruri neștiute despre Cristiano Ronaldo: CR7 este studiu de caz academic și are o legătură pe viață cu un fost președinte american Cristiano Ronaldo,...

Cinci orășele turistice mai puțin cunoscute din Europa, pentru călătorii care s-au săturat de Paris și Londra

Cinci orășele turistice mai puțin cunoscute din Europa, pentru călătorii care s-au săturat de Paris și Londra Pentru oamenii care vor să descopere unele din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.