Bolea face marele anunţ: Când va ajunge în ţară motorina din România

Publicat:

Bolea face marele anunţ: Când va ajunge în ţară motorina din România

La două zile după ce fermierii au cerut explicaţii privind repartizarea motorinei oferită ca ajutor de Guvernul României, ministrul Agricultorii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a anunțat că agricultorii afectaţi de secetă vor primi câte 40 de litri de motorină la hectar.

Potrivit șefului MAIA, săptămâna trecută Ministerul Agriculturii a finalizat studierea fiecărui dosar şi repartizarea motorinei pentru fiecare agricultor, transmite Tvrmoldova.md.


„A reieşit aproximativ 40 de litri de motorină la fiecare hectar care a fost afectat. În ceea ce priveşte repartizarea motorinei intră în atribuţia Agenţiei Rezerve Materiale ale MAI şi ea urmează să recepţioneze şi în baza dosarelor analizate de către AIPA să o repartizeze la agricultorii din R. Moldova”, a spus Vladimir Bolea.

Totodată, președintele R. Moldova, Maia Sandu, a spus că agricultorii trebuie să fie recunoscători și să aibă răbdare până când va veni această donație.

Bolea face marele anunţ: Când va ajunge în ţară motorina din România

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a declarat că moratoriul la calcularea penalităților de către bănci și la executarea silită, propus de către Asociația „Forța Fermierilor”, nu poate fi aplicat sub nicio formă.

Citeşte şi: R. Moldova are nevoie de un procuror Cattani

Totodată, fermierii urmau să aibă la data de 4 decembrie o discuție cu Maia Sandu.

La scurt timp, în cadrul unei emisiuni, deputatul PAS Radu Marian a avertizat că bugetul nu este infinit, iar îndeplinirea solicitărilor ar implica realocarea fondurilor de la alte scopuri.

Acesta spune că statul susține agricultura prin subvenții, menționând că au fost alocate sume pentru motorină și TVA. Cu toate acestea, fermierii au continuat protestul, aducând simbolic balegă și paie la sediile Președinției, Parlamentului și Guvernului.

Bolea face marele anunţ: Când va ajunge în ţară motorina din România

Pe 8 decembrie, agricultorii au anunțat că pleacă din PMAN, însă au promis că vor continua să lupte pentru viitorul lor și al copiilor lor.

Ulterior, Alexandru Slusari, directorul executiv al Asociației „Forța Fermierilor”, a declarat că agricultorii iau în calcul posibilitatea blocării traseelor din țară, dar și a Portului Giurgiulești.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A furat jumătate de milion dintr-un hotel din Chișinău

A furat jumătate de milion dintr-un hotel din Chișinău Un tânăr de 24 de ani din Soroca a fost plasat în arest pentru 30...

Maia Sandu numeşte în funcţie doi judecători

Maia Sandu numeşte în funcţie doi judecători Judecătorii Hudoba Valeri și Lavric Larisa au fost numiți în funcție, până la atingerea plafonului de vârstă. Un...

O tânără mămică a născut în ambulanţă

O tânără mămică a născut în ambulanţă Un băiețel s-a grăbit să vină pe lume și s-a născut în ambulanță, duminică, 7 iulie curent. Potrivit...

Un ucrainean anunțat în căutare internațională a fost reținut la Chișinău

Un ucrainean anunțat în căutare internațională a fost reținut la Chișinău Polițiștii moldoveni au reținut, în municipiul Chișinău, un ucrainean anunțat în căutare internațională...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.