Bolivia : Cutremur cu magnitudinea 6,6 . Nu au fost raportate pagube materiale sau răniţi

Publicat:

Un cutremur cu magnitudinea de cel puţin 6,6 s-a produs luni în Bolivia, fără să provoace pagube materiale sau răniţi, însă a fost resimţit până în ţara vecină, Brazilia, unde oamenii au părăsit clădirile de birouri în oraşele Brasilia şi Sao Paulo, potrivit autorităţilor, informează Reuters.

În Bolivia, seismul a clătinat clădirile înalte, fără să fie raportate însă pagube materiale sau răniri la două ore după producerea acestuia, potrivit observatorului seismic bolivian din San Calixto.


Citește și : Autoritatea Palestiniană şi OEP scapă plata a 655 de milioane de dolari ca despăgubiri pentru şase atacuri în Israel

Observatorul din Bolivia a stabilit magnitudinea seismului la 6,6, în timp ce Institutul Geologic American (USGS) a estimat o magnitudine de 6,8.

Seismul, cu epicentrul la o adâncime de 346 de mile (557 de kilometri), s-a produs la o distanţă de 186 mile (300 km) sud-est de Sucre, un oraş din zona muntoasă de sud a Boliviei, potrivit USGS.

Unda seismică a fost resimţită până în Brazilia, în clădirile înalte din oraşele Sao Paulo şi Brasilia, provocând panică în această ţară unde cutremurele nu sunt frecvente.

Posturile de televiziune au arătat imagini cu angajaţi care părăseau clădirile de birouri de pe Avenida Paulista, un bulevard central din Sao Paulo, aflat la 2.000 de kilometri de epicentrul seismului.

În Brasilia, postul local de televiziune GloboNews a prezentat zeci de oameni evacuând clădirile din cartierul comercial al oraşului din regiunea de sud, unii stând în ploaie adăpostiţi sub umbrele.

Iniţial, USGS a estimat magnitudinea seismului la 6,9 şi adâncimea la care s-a produs, la 344 de mile (553 de kilometri). Datele au fost revizuite ulterior.

 

Citește și : 17 eleve afgane au fost otrăvite în propria clasă

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Nebunie în Franța: Nu s-a mai întâmplat de peste 40 de ani

Nebunie în Franța: Nu s-a mai întâmplat de peste 40 de ani Rata de participare la turul doi al alegerilor legislative anticipate din Franţa a...

Caniculă extremă! Se anunță temperaturi de până la +40 de grade celsius

Caniculă extremă! Se anunță temperaturi de până la +40 de grade celsius Ne așteaptă temperaturi de foc săptămâna viitoare. Meteorologii anunță valori termice de până...

Trei pensionare, victime ale escrocilor. Au pierdut prin înșelătorie 35 de mii de euro

Trei pensionare, victime ale escrocilor. Au pierdut prin înșelătorie 35 de mii de euro Escrocheria cunoscută sub numele de „Ruda implicată în accident” continuă să...

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală Un bărbat și-a pierdut viața în timp ce se afla la scăldat. Cazul a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.