Bolivia este devastată de incendiile de vegetaţie

Publicat:

Aproape 600.000 de hectare au fost distruse de flăcări în departamentul bolivian Santa Cruz, unde 64% dintre ariile sale protejate au fost devastate de o serie de incendii, dintre care cele mai multe sunt de origine criminală, au anunţat autorităţile locale, citate de AFP, potrivit agerpres.

Luni seară, 20 de incendii erau active în şapte zone protejate. În doar două zile, aproximativ 200.000 de hectare au fost incendiate, a raportat guvernul bolivian.


Citeşte şi: Pentagonul a evacuat 16.000 de persoane din Afganistan în ultimele 24 de ore – Black News

Cele mai multe dintre incendii sunt concentrate în pădurile din Chiquitania, o regiune cuprinsă între Amazonia la nord, câmpiile Chaco la sud şi Pantanal – cea mai mare zonă umedă din lume – la sud-est.

Cu o suprafaţă similară cu cea a Belgiei, regiunea Parcului Naţional este una dintre cele mai afectate zone.

Pompieri voluntari şi pădurari, care dispun de puţine mijloace, încearcă cu disperare să limiteze propagarea flăcărilor, săpând şanţuri.

Guvernul bolivian a trimis în zonele afectate circa 1.800 de militari şi două elicoptere.

Viceministrul Apărării Civile, Juan Carlos Calvimontes, care coordonează lupta împotriva incendiilor în regiune, a declarat că o lege împiedică executivul să ceară ajutor ţărilor vecine dacă zonele teritoriale nu sunt declarate în situaţie de “catastrofă”.

O astfel solicitare de ajutor internaţional nu este posibilă decât atunci când guvernul epuizează întregul său buget de combatere a incendiilor, fapt care, potrivit autorităţilor boliviene, nu s-ar fi produs deocamdată.

Această lege “ar trebui să fie modificată”, a adăugat acelaşi viceministru bolivian.

Autorităţile din zonele afectate au declarat că majoritatea incendiilor au fost provocate deliberat.

În Bolivia şi în alte ţări din America de Sud, există o adevărată tradiţie a incendierii terenurilor pentru a transforma zonele împădurite în zone agricole.

Citeşte şi: BoJo a discutat cu Joe Biden despre situaţia din Afganistan – Black News

Practica este legală în Bolivia pentru o suprafaţă limitată la 20 de hectare, graţie unei autorizaţii între mai şi iulie, după încheierea sezonului ploios.

În cazul unui incendiu criminal, se acordă o amendă de 1 dolar per hectar incendiat. În cazul unui incendiu de mare amploare, pedeapsa poate să ajungă până la trei ani de închisoare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cât a costat Forumul Național ‘Cahul4Culture’

Cât a costat Forumul Național 'Cahul4Culture' În perioada 1-3 iulie, în municipiul Cahul a fost organizat Forumul Național „Cahul4Culture” pe tema „Rolul politicilor culturale în...

Recean: Antreprenorii din Ceadîr-Lunga reușesc să-și extindă piețele de desfacere și contribuie la creșterea economică a țării

Recean: Antreprenorii din Ceadîr-Lunga reușesc să-și extindă piețele de desfacere și contribuie la creșterea economică a țării În cadrul vizitei sale în municipiul Ceadîr-Lunga, prim...

Șeful Marelui Stat Major, în vizită la mai multe unități militare din municipiul Ungheni și Bălți

Șeful Marelui Stat Major, în vizită la mai multe unități militare din municipiul Ungheni și Bălți Șeful Marelui Stat Major, generalul Eugen Ohladciuc, a vizitat...

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu ‘capitulare’ Kievului

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu 'capitulare' Kievului Rusia este gata să ia în considerare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.