X

Bolocan arată din deget: „Spălatul pe mâini rămâne valabil și în era post COVID-19”

Bolocan arată din deget: „Spălatul pe mâini rămâne valabil și în era post COVID-19

Numărul cazurilor  de infecții acute gastrointestinale și reacții adverse au crescut cu 40% în Chișinău față de aceeași perioadă a anului trecut.

Citește și: Dezvăluiri din culisele opoziției: „Lui Dodon nu-i plăceau darurile lui Șor și rușii i-au permis să candideze”

Șeful Direcției municipale asistență medicală și socială, Vladimir Bolocan, arată din deget și reamintește chișinăuienilor că „spălatul pe mâini rămâne valabil și în era post-COVID-19”.

„Acest lucru vorbește despre faptul că lumea a uitat de igiena mâinilor și vreau sa reamintesc că noi ne spălam și dezinfectam pe mâini nu numai ca să ne protejam de COVID-19. Acest lucru trebuie făcut zilnic pentru că 90% din toate infecțiile se transmit prin mâini murdare”, a atenționat Bolocan în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale din această dimineață.

În această ordine de idei, Bolocan a propus implementarea unui plan de acțiuni în vederea „realizării măsurilor educative” în Chișinău la capitolul spălatului pe mâini și prevenirea bolilor.

Tags: COVID-19 Moldovainfectii gastro-intestinalespalatul pe mâiniVladimir Bolocan
Știrile zilei