Bolsonaro a decretat trei zile de doliu în Brazilia după decesul reginei Elisabeta a II-a

Publicat:

Preşedintele Jair Bolsonaro a decretat joi trei zile de doliu în Brazilia după decesul reginei Elisabeta a II-a, potrivit unui anunţ publicat în Monitorul Oficial, relatează AFP, potrivit agerpres.

Acest doliu este decretat în toată Brazilia “în semn de condoleanţe după moartea Majestăţii Sale”, suverana britanică, şi intră în vigoare de îndată ce decretul este publicat în Monitorul Oficial.


Citește și : Regina Elisabeta a ll- a a murit

“În această zi tristă pentru lume, decretăm trei zile de doliu oficial şi cerem ca tot poporul brazilian să aducă un omagiu reginei Elisabeta”, a scris Jair Bolsonaro într-un mesaj postat pe Twitter însoţit de un videoclip din anii copilăriei şi tinereţii suveranei.

“Fie ca Dumnezeu să o primească în bunătatea sa infinită şi să mângâie familia ei şi poporul britanic”, a adăugat preşedintele brazilian într-un alt mesaj.

Brazilia nu are legături deosebit de strânse cu Regatul Unit, a cărei suverană a decedat joi, la vârsta de 96 de ani.

Citește și : Care sunt schimbările pe care le va cunoaşte Regatul Unit după moartea reginei Elisabeta a II-a?

Jair Bolsonaro, în campanie pentru realegerea sa, a mai decretat doliu naţional de trei zile pe 8 iulie, după asasinarea fostului premier japonez Shinzo Abe.

Liderii din întreaga lume au reacţionat rapid la moartea reginei Elisabeta a II-a, au adus un omagiu suveranei britanice cu o longevitate excepţională de 70 de ani şi au transmis mesaje familiei regale şi poporului britanic.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.