X

Bolsonaro intenționează să se întoarcă în Brazilia din SUA pe 29 martie

Fostul președinte brazilian Jair Bolsonaro a anunțat că intenționează să se întoarcă în Brazilia din SUA pe 29 martie. Bolsonaro, care se află în Florida din 30 decembrie, a fost însoțit de soția sa pentru a-și sărbători ziua de naștere , informează mediafax.

“Ziua planificată este 29 din această lună, dar cu 7 zile înainte voi studia circumstanțele, pentru a vedea cum este situația din Brazilia”, a declarat Bolsonaro, care se află în Florida din 30 decembrie.

Citește și : SUA şi Rusia au versiuni contradictorii despre doborârea dronei americane în Marea Neagră

Între timp, soția sa, Michelle, i s-a alăturat în SUA pentru a-și sărbători ziua de naștere pe 21 martie.

“Suntem despărțiți de mult timp, fiicei noastre Laura îi lipsește tatăl ei, viața noastră s-a schimbat, dar Dumnezeu controlează toate lucrurile”, a declarat fosta primă doamnă.

Luni, ministrul justiției, Flavio Dino, spunea, potrivit Reuters, că Bolsonaro va fi chemat să depună mărturie în cadrul unei anchete privind acuzațiile că a încercat să introducă ilegal în țară bijuterii în valoare de 3,2 milioane de dolari.

“Avem anchete în desfășurare, au loc audieri și, la un moment dat, fostul președinte va fi citat”, spunea Dino.

Citește și : Ucraina acuză Rusia că vrea să ‘extindă’ conflictul

Nu a fost stabilit un termen sau o dată limită pentru ca Bolsonaro să fie citat, a spus ministrul, adăugând că, dacă fostul președinte – care se află într-un exil autoimpus în Statele Unite – nu depune mărturie, Brazilia “poate sau nu” să solicite cooperare juridică internațională.

Tags: BolsonaroBraziliaFlavio DinofloridaSUA
Categorii: Știrile zilei