Bolsonaro pune din nou la îndoială fiabilitatea sistemului electoral

Publicat:

Preşedintele brazilian, Jair Bolsonaro, a pus din nou la îndoială legitimitatea sistemului electoral brazilian, marţi, în perspectiva celui de-al doilea tur al alegerilor din 30 octombrie, unde se va confrunta cu fostul preşedinte de stânga Luiz Inacio Lula da Silva care l-a învins în primul tur, notează AFP, potrivit agerpres.

Bolsonaro le-a cerut alegătorilor “să rămână în zona” circumscripţiei în care votează, “până când se stabileşte rezultatul”.


Citește și: Ruşii fug de încorporare inclusiv cu iahturi spre Coreea de Sud – Black News

“Rezultatul va fi cel pe care îl sperăm cu toţii, pentru că cealaltă tabără (stânga) nu reuşeşte să adune pe nimeni. Suntem suspicioşi”, a declarat Bolsonaro la un miting în faţa partizanilor săi la Pelotas, în statul sudic Rio Grande do Sul.

În primul tur, preşedintele în exerciţiu de extremă-dreaptă a obţinut 43,2% din voturi, în urma lui Lula da Silva care cu 48,4% din voturi este favoritul pentru turul doi al prezidenţialelor.

“Cum poate acest tip (Lula) să aibă atâtea voturi dacă poporul nu este de partea lui?”, a comentat din nou Bolsonaro.

În timpul campaniei, liderul de extremă dreapta a evocat în repetate rânduri, fără dovezi, posibilitatea unei “fraude” cu ajutorul urnelor electronice, ameninţând că nu va recunoaşte rezultatele dacă pierde alegerile.

Totuşi, el şi-a moderat discursul în ultimele zile dinaintea primului tur de la 2 octombrie.

Citeşte şi: Biden despre Putin: ‘A făcut un calcul greşit în Ucraina!’ – Black News

Organizaţii şi experţi internaţionali au jucat rolul de observatori la aceste alegeri, care au reînnoit, de asemenea, Senatul şi Camera Deputaţilor.

O misiune a Organizaţiei Statelor Americane (OEA) a indicat că votul “s-a derulat normal şi în bună ordine”, potrivit Tribunalului superior electoral (TSE) din Brazilia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cu varza murată în jurul lumii, rețete și obiceiuri de la noi și de departe

Cu varza murată în jurul lumii, rețete și obiceiuri de la noi și de departe Varza murată este un preparat tradițional care nu lipsește din...

VIDEO – Imagini cu cea mai mare erupţie solară din ultimii ani, captate de NASA

VIDEO - Imagini cu cea mai mare erupţie solară din ultimii ani, captate de NASA Imagini cu cea mai mare erupţie solară din ultimii ani...

Condamnat penal pentru că a luat la pumni un angajat al Inspecției pentru Protecția Mediului

Condamnat penal pentru că a luat la pumni un angajat al Inspecției pentru Protecția Mediului Procuratura raionului Fălești anunță despre pronunțarea la 01 octombrie 2024...

Zelenski îşi va prezenta ‘planul de victorie’ la reuniunea de la Ramstein, pe 12 octombrie

Zelenski îşi va prezenta 'planul de victorie' la reuniunea de la Ramstein, pe 12 octombrie Ucraina îşi va prezenta "planul de victorie" la o reuniune...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.