Bolsonaro s-a supărat pe jurnaliști: Nu va mai vorbi cu presa

Publicat:

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a afirmat miercuri că nu va mai vorbi cu mass-media, pentru a evita să fie criticat din cauza agresivităţii sale faţă de jurnalişti, relatează AFP, scrie agerpres.

“Aş vrea să vă vorbesc, dar Asociaţia Naţională a Jurnaliştilor spune că atunci când vorbesc, vă agresez. Şi pentru că sunt un om al păcii, nu voi mai da interviuri”, a declarat şeful statului, la ieşirea din reşedinţa sa oficială la Brasilia.


Citește și : Macron: ‘Negarea’ existenţei Israelului ca stat constituie o nouă formă de antisemitism

De la începutul mandatului său, în ianuarie 2019, Jair Bolsonaro, 64 de ani, şi-a făcut obiceiul să iasă în fiecare dimineaţă în întâmpinarea simpatizanţilor în faţa Palatului Alvorada şi să răspundă întrebărilor presei.

Această întâlnire cotidiană aproape a devenit o atracţie turistică în capitala braziliană.

Conform raportului anual al Federaţiei Naţionale a Jurnaliştilor (FENAJ) publicat săptămâna trecută, “venirea la preşedinţie a lui Jair Bolsonaro a afectat semnificativ libertatea presei în Brazilia”.

Acest raport a contabilizat 208 atacuri fizice sau verbale asupra mass-media sau a jurnaliştilor în 2019, o creştere de 54% comparativ cu 2018.

Numai Jair Bolsonaro este autorul a mai mult de jumătate dintre aceste agresiuni (58%).

Într-una din discuţiile cu presa în faţa reşedinţei sale în decembrie, preşedintele a interpelat un jurnalist care îl întreba despre ancheta pentru corupţie ce îl vizează pe fiul său, senatorul Flavio Bolsonaro, spunându-i: “Ai un cap teribil de homosexual!”.

Citește și : Premierul spaniol promite că noul său guvern de coaliţie va respecta ‘disciplina bugetară’

La 6 ianuarie, el a afirmat că jurnaliştii sunt “o specie pe cale de dispariţie”.

Jair Bolsonaro a anulat de asemenea recent abonamentele pentru circa zece mari cotidiene şi reviste braziliene la Palatul Prezidenţial. “Cei care vor să le citească, să le cumpere, pentru că e otrăvitor să citeşti ziarul”, a spus el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

29 septembrie, Ziua internaţională de conştientizare a risipei alimentare. Cât risipim anual

29 septembrie, Ziua internaţională de conştientizare a risipei alimentare. Cât risipim anual Ziua internaţională de conştientizare a risipei alimentare (ONU) se sărbătoreşte la 29 septembrie....

Peste 80 de tone de bombe folosite în atacul israelian asupra lui Nasrallah la Beirut

Peste 80 de tone de bombe folosite în atacul israelian asupra lui Nasrallah la Beirut Bombe cântărind în total peste 80 de tone au fost...

Mușchii unei femei au explodat după sala de forță: Ce greșeală a făcut

Mușchii unei femei au explodat după sala de forță: Ce greșeală a făcut După un antrenament la sala de forță, o femeie din SUA a...

Zelenski, despre rezultatele vizitei sale în SUA: ‘Am primit sprijin deplin pentru planul nostru de pace’

Zelenski, despre rezultatele vizitei sale în SUA: 'Am primit sprijin deplin pentru planul nostru de pace' Ucraina a primit sprijin deplin pentru planul său de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.