X

Bolsonaro se apropie de Luiz Inacio Lula da Silva în sondajele din Brazilia

Fostul preşedinte de stânga al Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, are un avans de 15 puncte procentuale faţă de actualul preşedinte de extremă dreapta Jair Bolsonaro, însă acesta din urmă reduce avansul înaintea alegerilor din 2 octombrie, potrivit unui sondaj de opinie publicat joi, informează vineri AFP, potrivit agerpres.

Potrivit institutului Datafolha, Lula dispune de 47% din intenţiile de vot, fără schimbare în raport cu sondajul din 28 iulie, în timp ce Bolsonaro a reuşit să crească de la 29% la 32%.

Citeşte şi: Forţele aeriene ruse au tras la Kerci, în peninsula Crimeea – Black News

Avansul lui Lula faţă de preşedintele aflat la sfârşit de mandat, avans ce era de 21 de puncte procentuale în luna mai, nu a încetat să se reducă. Cei doi candidaţi şi-au lansat campaniile electorale marţi.

Guvernul lui Jair Bolsonaro a crescut luna aceasta ajutoarele sociale destinate celor mai vulnerabili şi a scăzut taxele la carburanţi pentru a frâna explozia preţurilor.

Citeşte şi: Explozii în apropierea unei baze aeriene ruse la nord de Sevastopol – Black News

Datafolha, care a intervievat 5744 de persoane în 281 de oraşe din Brazilia, de marţi până joi, cu o marjă de eroare de 2%, estimează că Lula îşi păstrează şansele de a câştiga alegerile prezidenţiale din primul tur. În cazul unui al doilea tur, candidatul stângii ar câştiga cu 54%, în timp ce Bolsonaro ar întruni 37% din voturi, potrivit institutului de sondare a opiniei publice. 

Tags: alegeriBraziliaJair BolsonaroLuiz Inacio Lula da Silva
Categorii: Știrile zilei