Bolton îl acuză pe Trump că guvernează doar prin ‘calcul’ electoral

Publicat:

John Bolton, fost consilier pentru securitate naţională al preşedintelui Donald Trump, îl acuză pe acesta că a luat decizii pasibile de destituire în afară de afacerea ucraineană, şi aceasta numai pentru a-şi asigura ”realegerea”, relatează AFP, scrie agerpres.

”Am probleme în a găsi o singură decizie importantă a lui Trump în timpul mandatului meu care să nu fi fost ghidată de un calcul în vederea realegerii”, a scris Bolton în memoriile sale care vor fi publicate pe 23 iunie, fiind cel care a deţinut această poziţie strategică la Casa Albă timp de 519 zile, din aprilie 2018 până în septembrie 2019.


Citește și : Doi români au plecat să viziteze toată America, dar au rămas izolaţi în Columbia

Potrivit editurii Simon & Schuster, care a publicat vineri un scurt extras într-un comunicat, ”Bolton se exprimă cu privire la multiple subiecte: haosul de la Casa Albă, bineînţeles, dar de asemenea principalii protagonişti, procesul de luare de decizii incoerent şi comportamentul preşedintelui cu aliaţii ca şi cu inamicii, din China în Rusia, prin Ucraina, Coreea de Nord, Iran, Regatul Unit, Franţa şi Germania”.

”Ceea ce a văzut Bolton l-a uimit: un preşedinte pentru care a fi reales este singurul lucru care contează, chiar dacă aceasta înseamnă periclitarea sau slăbirea naţiunii”, se arată în extrasul publicat de editură.

El a subliniat că, în opinia fostului consilier, Camera Reprezentanţilor dominată de democraţi a comis o eroare instrumentând dosarul cu privire la destituirea miliardarului republican doar în jurul afacerii ucrainene.

Preşedintele Statelor Unite a fost acuzat de ”abuz de putere” pentru că a condiţionat un ajutor militar acordat Ucrainei de anunţarea de către Kiev a unor anchete privind viitorului său adversar democrat în alegerile din noiembrie, Joe Biden. Dar Senatul, controlat de republicani, l-a achitat pe Trump la începutul acestui an.

”Acţiunile ilegale ale lui Trump precum cea privind Ucraina există în toate dosarele politicii sale externe şi Bolton le detaliază precum şi tentativele lui şi ale altora din cadrul guvernului de a trage semnalul de alarmă”, explică Simon & Schuster.

Citește și : Incendiu la bordul unui submarin nuclear aparţinând armatei franceze

Cartea, intitulată ”The Room Where It Happened, A White House Memoir”, a făcut deja dezvăluiri din viaţa politică americană atunci când extrase din aceasta au făcut obiectul unor scurgeri de informaţii în presă în ianuarie, în plin proces de destituire.

Casa Albă a lansat apoi o ofensivă judiciară pentru a-l împiedica pe John Bolton să publice anumite pasaje din carte.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră Ucraina intenţionează să diminueze influenţa rusă în partea de vest a Mării...

Proteste la Barcelona împotriva supraturismului

Proteste la Barcelona împotriva supraturismului Mii de persoane au protestat sâmbătă, la Barcelona, împotriva supraturismului din capitala Cataloniei unde ajung anual milioane de vizitatori, o...

Şapte copii printre cele 49 de persoane care s-au înecat în Rusia în cursul zilei de sâmbătă

Şapte copii printre cele 49 de persoane care s-au înecat în Rusia în cursul zilei de sâmbătă Şapte copii se numără printre cele 49 de...

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda Sportivul Ivan Corșunov a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.