X

Bolton: Testele cu rachete efectuate recent de Coreea de Nord încălcă o rezoluție ONU

John Bolton, consilierul pentru Securitate Naţională de la Casa Albă, a declarat sâmbătă că testele cu rachete efectuate recent de Coreea de Nord reprezintă o încălcare a unei rezoluții a Consiliului de Securitate ONU, informează cotidianul Jerusalem Post, potrivit mediafax.

Este pentru prima dată când un oficial american de rang înalt afirmă că recentele teste nord-coreene reprezintă încălcări ale rezoluțiilor ONU impuse cu scopul convingerii regimului de la Phenian să renunțe la dezvoltarea de arme balistice și atomice.

Citește și : Pompeo invocă ‘agresiunea iraniană’ într-o controversată vânzare de arme către Arabia Saudită

“Rezoluția ONU interzice lansarea oricărei rachete balistice”, a declarat Bolton, care a explicat că nu există “niciun dubiu” că regimul din Coreea de Nord a încălcat o rezoluție internațională efectuând teste cu rachete balistice cu rază scurtă de acțiune.

Oficialul l-a îndemnat pe liderul nord-coreean să reia negocierile cu SUA care au intrat în impas după summitul eșuat de la Hanoi, din luna februarie.

La începutul lunii mai, Phenianul a reluat testele balistice, ce fuseseră întrerupte după testarea unei rachete intercontinentale în noiembrie 2017.

Citește și : Vulcanul Agung a erupt din nou; traficul aerian în zona insulei Bali a fost perturbat temporar

Forţele nord-coreene au lansat două rachete ce au zburat 420 de kilometri, respectiv 270 de kilometri, înainte de a se prăbuși în mare, la est de Peninsula Coreea.

Rezoluţiile ONU interzic Coreei de Nord să lanseze rachete balistice, în caz contrar riscând noi sancţiuni.

Tags: Coreea de NordJohn BoltonONUPhenianracheterezolutie
Categorii: Știrile zilei