X

Bolton: Trump şi Kim au o înţelegere privind rachetele intercontinentale

Preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un au o înţelegere conform căreia Coreea de Nord nu va lansa rachete balistice intercontinentale, a declarat marţi consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe John Bolton canalului de televiziune Fox News, preluat de Reuters, potrivit agerpres.

“Se pare că este o serie de teste pe care vor să le facă, pentru ca această rachetă să devină complet operaţională”, a afirmat Bolton într-o intervenţie de la Lima referitoare la recentele lansări de rachete nord-coreene.

Citește și : Specialiştii anunţă punctul culminant al topirii gheţii din Groenlanda

“Par să fie rachete balistice. Preşedintele şi Kim Jong Un au o înţelegere conform căreia Kim Jong Un nu va lansa rachete balistice cu rază mai lungă de acţiune, intercontinentale, deci cred că preşedintele urmăreşte asta cu foarte, foarte mare atenţie”, a adăugat Bolton.

Ultima lansare a unor proiectile neidentificate din Coreea de Nord a avut loc, potrivit agenţiei Yonhap, marţi dimineaţa. A fost a patra operaţiune de acest gen în ultimele două săptămâni.

Citește și : SUA nu renunţă la ideea rachetelor dispuse în Asia. Şeful Pentagonului aduce noi precizări

Tags: Coreea de NordDonald TrumpJohn BoltonKim Jong Unrachete
Categorii: Știrile zilei