X

Bomba artizanală descoperită la Paris: Unul dintre arestaţi era în vizorul poliţiei

Una dintre cele cinci persoane arestate după descoperirea, sâmbătă, în holul şi în exteriorul unui imobil din Paris a mai multor butelii de gaz echipate cu un dispozitiv de aprindere, era în evidenţă pentru radicalizare, a anunţat marţi ministrul de interne al Franţei, Gerard Collomb, informează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

‘Printre persoanele care au fost arestate, una figura în fişierul FSPRT (Fişierul semnalmentelor pentru prevenirea radicalizării cu caracter terorist), adică era cunoscută ca fiind radicalizată’, a declarat ministrul la postul de radio France Inter.

Citeşte şi: Carnagiul din Las Vegas era inevitabil, consideră experţi

Un locatar a dat alarma după ce a descoperit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orelor 04:30 (02:30 GMT), două din cele patru butelii în holul şi exteriorul imobilului. Două butelii se aflau în interiorul holului şi celelalte două pe trotuar.

În jurul buteliilor fusese împrăştiat combustibil lichid şi a mai fost găsit la faţa locului un dispozitiv de aprindere, confecţionat dintr-un telefon mobil legat la mai multe fire.

O anchetă antiteroristă a fost deschisă luni după descoperirea acestui dispozitiv în noaptea de vineri spre sâmbătă, în arondismentul de vest al Parisului.

Investigaţiile au fost încredinţate secţiunii antiteroriste din cadrul Brigăzii criminale a Prefecturii de poliţie din Paris şi Direcţiei Generale pentru Securitate Internă (DGSI).

Ameninţarea teroristă rămâne ridicată în Franţa, lovită din ianuarie 2015 de o serie de atentate jihadiste.

Ultimul atentat a fost comis duminică, la Marsilia, în sudul ţării, când un individ, strigând “Allah Akbar”, a înjunghiat două fete de 20 de ani în gara Saint-Charles, după care a fost împuşcat de militari ai operaţiunii Sentinelle. Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a revendicat atacul. 

Tags: bombaDirecţia Generale pentru Securitate Internă (DGSI)frantaFSPRT (Fişierul semnalmentelor pentru prevenirea radicalizării cu caracter terorist)Gerard Collombparis
Categorii: Diaspora