X

Bombă incendiară pe Muntele Templului din Ierusalim, poliţia a interzis accesul şi a evacuat complexul moscheii Al-Aqsa

Poliţia israeliană a anunţat marţi că asupra unui post de lângă moscheea Al-Aqsa din Ierusalim a fost aruncată o bombă incendiară, iar incidentul a fost urmat de violenţe, transmite Xinhua. Postul de poliţie a suferit distrugeri, un poliţist a manifestat probleme respiratorii, iar trei suspecţi au fost reţinuţi pentru interogatoriu, scrie Agerpres.

Ulterior, forţele de ordine au interzis accesul şi au evacuat complexul moscheii de pe Muntele Templului, înălţimea din centrul vechi al Ierusalimului unde se află locuri sfinte pentru trei religii majore – islamică, mozaică şi creştină.

Citește și : Buget uriaș de 21 de miliarde de dolari pentru NASA: ”Când vom ajunge pe Lună, vom rămâne!”

Preşedinţia palestiniană a condamnat “escaladarea israeliană”, a avertizat asupra “consecinţelor grave ale acţiunilor israeliene împotriva palestinienilor şi credincioşilor din oraş şi din interiorul complexului moscheii Al-Aqsa” şi a cerut intervenţia comunităţii internaţionale împotriva acţiunilor care “provoacă sentimentele a milioane de musulmani din întreaga lume”, a informat agenţia palestiniană de presă WAFA, preluată de Xinhua.

Tags: Al-AqsabombaierusalimMuntele Templuluipolitia
Categorii: Sinteze