X

Bombardament în vestul Libiei: Mai mulți civili au fost uciși sau răniți

Cel puţin doi civili şi-au pierdut viaţa şi alţi 20 au fost răniţi joi într-un raid aerian împotriva unei străzi comerciale din Zawiya, la vest de capitala Libiei, potrivit unui responsabil local, scrie AFP, potrivit agerpres.

“Două persoane au fost ucise şi alte 20 rănite (…) într-o lovitură aeriană împotriva unor sectoare civile ale oraşului”, a declarat Jamal Baher, primarul acestei localităţi situate la 45 de kilometri vest de Tripoli.

Citește și: Un avion de pasageri S-A PRĂBUȘIT peste o zonă rezidențială. Cel puțin 14 oameni au murit! – VIDEO

Victimele, numai civili, se găseau pe o stradă comercială, potrivit sursei.

Survenit la o oră de vârf în ajunul weekendului musulman, atacul aerian a lovit o farmacie, o brutărie şi maşini parcate, a precizat primarul.

Guvernul libian de uniune naţională (GNA), recunoscut de ONU şi cu sediul la Tripoli, a acuzat forţele mareşalului Khalifa Haftar, care desfăşoară din aprilie o ofensivă pentru a cuceri capitala, că au efectuat raidul.

Atacul aerian de la Zawiya nu a fost revendicat.

Citește și: CUTREMUR puternic în Iran

Libia este divizată între două puteri rivale: GNA condus de Fayez al-Sarraj, cu sediul la Tripoli (în vest), iar estul ţării se află sub controlul mareşalului Khalifa Haftar.

În repetate rânduri, Misiunea ONU în Libia (UNSMIL) a cerut ca sectoarele civile să fie ferite de loviturile ce “ar putea constitui crime de război”.

De la începutul ofensivei împotriva Tripoli, peste 280 de civili au fost ucişi, potrivit ONU. Peste 2.000 de luptători şi-au pierdut viaţa şi 146.000 de libieni au fost deplasaţi, potrivit aceleiaşi surse.

Tags: Fayez al-SarrajGuvernul libian de Uniune Naţională (GNA)Jamal BaherKhalifa HaftarlibiaMisiunea ONU în Libia (UNSMIL)tripoliZawiya
Categorii: Știrile zilei