Bombardament intensiv în Sumî! Cel puţin 18 civili au fost ucişi!

Publicat:

Cel puţin 18 persoane au fost ucise în lovituri aeriene asupra oraşului Sumî din nord-estul Ucrainei, potrivit autorităţilor locale, citate de DPA, potrivit agerpres.

‘În unele localităţi au fost bombardate clădiri rezidenţiale’, a declarat Dmitro Jiviţki, şeful administraţiei regionale din Sumî, într-un comunicat postat pe Facebook marţi dimineaţă.


Citeşte şi: Zelenski retrage forţele de menţinere a păcii ucrainene din toată lumea – Black News

El a precizat că mai multe case au fost distruse când o bombă a lovit în apropiere de centrul oraşului Sumî. Mai mult de zece persoane au fost ucise, inclusiv copii, a spus el.

De asemenea, patru soldaţi ucraineni au fost ucişi în ceea ce Jiviţki a descris drept “o luptă inegală cu armata rusă”.

Informaţia nu a putut fi verificată iniţial în mod independent.

Între timp, ministrul infrastructurii, Oleksandr Kubrakov, a estimat la peste 10 miliarde de dolari pagubele provocate infrastructurii de transport a Ucrainei de invazia rusă.

Aceasta include poduri, linii de cale ferată şi aeroporturi, a spus ministrul în declaraţii publicate în ediţia de marţi a ziarului Ukrainska Pravda.

Oficialul ucrainean a afirmat că pagubele ar putea fi reparate în doi ani şi că se bazează pe ajutorul extern pentru reconstrucţie.

Rusia a oferit o nouă încetare a focului în Ucraina pentru marţi, a declarat luni ambasadorul Moscovei la Naţiunile Unite, Vasili Nebenzia, pe fondul eforturilor de a pune civilii în siguranţă.

Citeşte şi: Putin trimite recruţi sau rezervişti în Ucraina – Black News

O altă rundă de convorbiri între Rusia şi Ucraina este aşteptată joi.

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a confirmat că se va întâlni cu omologul său rus, Serghei Lavrov, în Turcia, săptămâna aceasta.

‘În prezent, este planificată data de 10 (martie). Să vedem – dacă el zboară în Antalya, atunci voi zbura şi eu. Să ne aşezăm, să vorbim’, a declarat Kuleba într-un mesaj video luni seara.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia revendică capturarea unui nou sat lângă Pokrovsk

Rusia revendică capturarea unui nou sat lângă Pokrovsk Rusia a revendicat sâmbătă capturarea unui nou sat în apropiere de Pokrovsk, un oraş care serveşte drept...

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut,...

Zelenski îşi va prezenta ‘planul de victorie’ la reuniunea de la Ramstein, pe 12 octombrie

Zelenski îşi va prezenta 'planul de victorie' la reuniunea de la Ramstein, pe 12 octombrie Ucraina îşi va prezenta "planul de victorie" la o reuniune...

Şeful securităţii de la centrala nucleară Zaporojie, ucis într-un atentat cu maşină – capcană. El era considerat colaborator al forţelor ruse

Şeful securităţii de la centrala nucleară Zaporojie, ucis într-un atentat cu maşină - capcană. El era considerat colaborator al forţelor ruse Explozia unei maşini în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.