Bombardamente intense la Kramatorsk

Publicat:

Mai multe bombardamente au vizat în noaptea de luni spre marţi Kramatorsk, principalul oraş din estul Ucrainei aflat sub controlul Kievului, asupra căruia persistă ameninţarea unei ofensive a trupelor ruse, relatează AFP, potrivit agerpres.

Aceste tiruri, probabil cu rachete sau cu rachete cu rază lungă de acţiune, au distrus o şcoală din centrul oraşului, situată în apropierea unei clădiri a poliţiei, în jurul orei locale 03:00.


Citeşte şi: Cutremur puternic în largul Insulelor Moluce – Black News

Dimineaţa devreme, un crater fumegând cu un diametru de aproximativ zece metri se putea vedea în curtea şcolii, parţial prăbuşită. Suflul exploziei a spart numeroase geamuri, dar locuitorii din cartier afirmă că nu sunt victime, întrucât aparent nimeni nu se afla în şcoală.

Niciun bilanţ oficial nu a fost deocamdată comunicat.

De când Rusia şi-a retras trupele din regiunea Kiev şi din centrul-nordul ţării, anunţând că intenţionează “să-şi concentreze eforturile pe eliberarea Donbasului”, acest bazin minier istoric al Ucrainei trăieşte cu frica unei ofensive majore ruse.

Guvernul ucrainean spune că se aşteaptă la o agravare a situaţiei în această regiune, în timp ce forţele ruse caută să încercuiască armata ucraineană, desfăşurată din 2014 pe o linie a frontului ce se întinde de la Doneţk, în sud, până la Lugansk, în est – capitalele celor două autoproclamate”republici” separatiste omonime – şi care se prelungeşte acum până la Izium, recent cucerit în nord-vest.

Citeşte şi: Accident teribil în Ungaria soldat cu mai mulţi morţi şi răniţi – Black News

Capitală regională de facto din 2014 pe teritoriul încă aflat sub controlul Kievului în această parte a ţării, Kramatorsk este situat în această zonă fierbinte şi ar putea fi încercuit.

Mii de locuitori au fugit din oraş în ultimele zile de teama încercuirii. Potrivit companiei feroviare ucrainene, 3.100 de persoane au fost evacuate luni, dar circulaţia trenurilor a fost întreruptă marţi dimineaţa din cauza bombardamentelor din cursul nopţii, liniile de cale ferate necesitând să fie inspectate. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Viktor Orban îşi apără eforturile pentru pace în Ucraina înainte de plecarea la Moscova

Viktor Orban îşi apără eforturile pentru pace în Ucraina înainte de plecarea la Moscova Prim-ministrul ungar Viktor Orban şi-a apărat vineri "acţiunile" pentru a obţine...

Ucraina ar putea adera la NATO în 10 ani

Ucraina ar putea adera la NATO în 10 ani Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, speră ca Ucraina să devină membru al Alianței Nord-Atlantice în...

Bruxelles-ul şi Varşovia sunt îngrijorate de vizita lui Orban la Moscova

Bruxelles-ul şi Varşovia sunt îngrijorate de vizita lui Orban la Moscova Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi premierul polonez, Donald Tusk, şi-au exprimat îngrijorarea cu...

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC)

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC) Pe linia frontului, soldații ucraineni folosesc un termen dur pentru a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.