Bombardamente puternice în Nord-Estul Siriei. 22 de morţi într-un raid aerian la Deir ez-Zor (OSDO)

Publicat:

Cel puţin 22 de persoane şi-au pierdut viaţa luni seară într-un atac aerian cu origine neidentificată în apropiere de Deir ez-Zor, oraş din estul Siriei eliberat aproape complet de forţele regimului de la Damasc, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP. 

Un oficial local sirian şi televiziunea de stat au acuzat coaliţia condusă de Statele Unite care luptă împotriva grupării Stat Islamic (SI) că poartă responsabilitatea atacului, anunţând la rândul lor un bilanţ de 14 morţi şi 30 de răniţi.


SI controlează o parte din Deir ez-Zor, dar acest raid a lovit un cartier ţinut de guvern şi s-ar putea datora unei erori, a subliniat OSDO, organizaţie neguvernamentală cu sediul în Marea Britanie.

Potrivit OSDO, 22 de civili au fost ucişi în cartierul Al-Qusur, în vestul oraşului, capitala provinciei cu acelaşi nume, bogată în petrol.

O sursă guvernamentală din oraş, discutând cu AFP sub acoperirea anonimatului, şi o jurnalistă a televiziunii de stat au acuzat Statele Unite pentru aceste lovituri.

Nicio reacţie a coaliţiei nu a putut fi obţinută deocamdată, ştirea despre aceşti morţi intervenind luni seara târziu.

Forţele regimului sirian, sprijinite de Rusia, au eliberat cea mai mare parte a oraşului Deir ez-Zor, după ce, în septembrie, au străpuns un asediu de aproape trei ani al SI în mai multe cartiere.

SI controlează în prezent mai puţin de jumătate din provincia Deir ez-Zor, ultimul său bastion din Siria după ce săptămâna trecută şi-a pierdut “capitala” Raqqa.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.