Bombardamentele asupra Ucrainei înainte de Anul Nou au vizat fabrici de drone (armata rusă)

Publicat:

Armata rusă a afirmat că bombardamentele care au vizat sâmbătă mai multe oraşe ucrainene, printre care Kiev, înainte de Anul Nou, au ţintit instalaţii pentru fabricarea de drone, pentru a dejuca “atacuri teroriste” în curs de planificare, informează duminică AFP, potrivit agerpres.  

“Pe 31 decembrie 2022, forţele armate ruse au întreprins un atac aeropurtat de precizie cu rază lungă împotriva unor instalaţii ale industriei de apărare ucrainene implicate în fabricarea de drone de atac utilizate pentru a comite atacuri teroriste împotriva Rusiei”, a anunţat Ministerul Apărării rus în raportul său zilnic.


Citește și : Zelenski, în urările sale de Anul Nou: Anul 2023 va fi anul ‘victoriei’ în războiul împotriva Rusiei

“Planurile regimului de la Kiev menite să întreprindă atacuri teroriste împotriva Rusiei într-un viitor apropiat au fost dejucate”, a adăugat ministerul.

Moscova califică adesea drept “atacuri teroriste” operaţiunile întreprinse de armata ucraineană pe teritoriul rus sau a instalaţiilor sale în Ucraina.

Armata rusă a anunţat de asemenea că îşi continuă ofensiva în regiunea Doneţk, în estul Ucrainei, unde se concentrează în prezent grosul luptelor.

Citește și : Joe Biden salută ‘devoţiunea faţă de biserică’ şi ‘generozitatea’ Papei emerit Benedict al XVI-lea

Loviturile ruse care au vizat sâmbătă Kievul şi alte oraşe ucrainene s-au soldat cu cel puţin trei morţi şi 50 de răniţi, potrivit celui mai recent bilanţ al autorităţilor ucrainene.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.