Bombardamentele siriene au provocat noi pierderi de vieţi omeneşti în rândul civililor

Publicat:

Cel puţin şapte civili au fost ucişi şi alţi 35 au fost răniţi miercuri în noi lovituri aeriene ale regimului sirian împotriva enclavei rebelilor Ghouta Orientală, situată la est de Damasc, a anunţat organizaţia nonguvernamentală Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), informează AFP, potrivit agerpres.

Raidurile au vizat în special localitatea Hammouriya, în a treia zi consecutivă de lovituri sângeroase asupra enclavei insurgenţilor, atacuri ce s-au soldat începând de luni în total cu aproape 120 de morţi, potrivit OSDO.


Citeşte şi: Bilanţul cutremurului din Taiwan creşte. Un hotel s-a prăbuşit – FOTO/VIDEO

‘Şapte civili au fost ucişi şi 15 au fost răniţi în lovituri aeriene ale regimului la Hammouriya’, a declarat pentru AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane.

De asemenea, 20 de persoane au fost rănite în raiduri care au lovit alte două localităţi din Ghouta de Est, fief al insurgenţilor asediat din 2013 de forţele regimului, a precizat el.

Cel puţin 80 de civili au fost ucişi marţi în raiduri ale regimului, printre care şi copii în raiduri ale regimului asupra Ghouta, potrivit OSDO.

Acesta este cel mai sângeros bilanţ după luni de zile în această enclavă, care este, cu toate acestea, una dintre cele patru zone de dezescaladare înfiinţate în Siria pentru a obţine un armistiţiu.

Ghouta de Est este ţinta aproape zilnică a bombardamentelor, iar cei circa 400.000 de locuitori trăiesc o mare criză umanitară, cu penurii de mâncare şi medicamente.

Citeşte şi: Israelul a atacat obiective ale armatei siriene în apropierea Damascului

Declanşat în 2011 în urma reprimării manifestaţiilor paşnice de regimul lui Bashar al-Assad, conflictul din Siria a devenit tot mai complex pe parcursul anilor, odată cu implicarea ţărilor străine şi grupărilor jihadiste, pe un teritoriu tot mai fărâmiţat.

Până acum, conflictul din Siria s-a soldat cu 340.000 de morţi şi milioane de strămutaţi şi refugiaţi. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 21 iulie 2024

Horoscop 21 iulie 2024 Nativii din zodia Berbec au o zi favorabilă, în timp ce Taurii sunt surprinşi plăcut de vizita unor prieteni, potrivit...

10 ponturi pentru a scăpa de mâncat noaptea: te protejează de consumul excesiv de calorii, obezitate și boli cardiovasculare

10 ponturi pentru a scăpa de mâncat noaptea: te protejează de consumul excesiv de calorii, obezitate și boli cardiovasculare Nutriționiștii susțin că veți reuși să...

Paradisul plin de plastic. Marea Mediterană este poluată masiv cu microplastice

Paradisul plin de plastic. Marea Mediterană este poluată masiv cu microplastice Marea Mediterană este mare supă toxică. Un raport din iulie 2024 al World Wide Fund...

Pentru că a îndrăznit să critice Israelul, Bella Hadid a fost dată afară de Adidas

Pentru că a îndrăznit să critice Israelul, Bella Hadid a fost dată afară de Adidas Adidas a eliminat imagini cu modelul Bella Hadid cu origini...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.