Bombardiere strategice ruse patrulează deasupra mărilor Ohoţk şi Japoniei

Publicat:

Opt bombardiere ruseşti Tu-22M3 cu rază lungă de acţiune au efectuat o misiune de patrulare deasupra apelor neutre din Marea Ohoţk şi Marea Japoniei, a declarat miercuri Ministerul rus al Apărării, citat de EFE şi Reuters, potrivit agerpres.

Pe lângă patrulare, misiunea bombardierelor strategice ruse a constat în sprijinirea unităţilor Flotei Rusiei din Pacific în cursul exerciţiilor pe care le desfăşoară începând de vinerea trecută, a precizat ministerul.


Citeşte şi: SUA acuză naţionalişti afro-americani că acţionează în numele Rusiei – Black News

“Toate zborurile avioanelor strategice sunt efectuate în strictă conformitate cu normele internaţionale privind utilizarea spaţiului aerian deasupra apelor neutre, fără încălcarea frontierelor altor state”, se subliniază în comunicatul instituţiei de apărare ruse.

Anunţând începerea exerciţiilor navale săptămâna trecută, ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a declarat că obiectivul principal al acestora este “creşterea capacităţii forţelor armate ruse de a respinge o agresiune din partea unui potenţial inamic pe mări şi oceane”.

Citeşte şi: 11 pescari indonezieni au rămas blocaţi pe o insulă pustie – Black News

“Este necesar să exersăm acţiuni menite să împiedice desfăşurarea de forţe inamice într-o zonă operativă importantă din Pacific, în partea de sud a Mării Ohoţk, precum şi posibilitatea debarcării acestora în Kurilele de Sud şi în insula Sahalin”, a declarat Şoigu.

Disputa legată de cele patru insule Kurile (numite Teritoriile de Nord de Japonia), a căror suveranitate este revendicată de Tokyo, a împiedicat până în prezent semnarea unui tratat de pace între Rusia şi Japonia după sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră Ucraina intenţionează să diminueze influenţa rusă în partea de vest a Mării...

Proteste la Barcelona împotriva supraturismului

Proteste la Barcelona împotriva supraturismului Mii de persoane au protestat sâmbătă, la Barcelona, împotriva supraturismului din capitala Cataloniei unde ajung anual milioane de vizitatori, o...

Şapte copii printre cele 49 de persoane care s-au înecat în Rusia în cursul zilei de sâmbătă

Şapte copii printre cele 49 de persoane care s-au înecat în Rusia în cursul zilei de sâmbătă Şapte copii se numără printre cele 49 de...

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda Sportivul Ivan Corșunov a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.