Boris Johnson a revenit în funcția de premier după vizita făcută la Palatul Buckingham

Publicat:

Conservatorul Boris Johnson, câştigătorul alegerilor generale anticipate desfăşurate joi în Regatul Unit, a fost învestit oficial vineri prim-ministru de către regina Elisabeta a II-a, care l-a mandatat să formeze guvernul, relatează agenţia EFE, potrivit agerpres.


Johnson este astfel reconfirmat în postul de premier, pe care-l ocupă din 24 iulie, când a înlocuit-o pe demisionara Theresa May.

Citește și: UE prelungește sancțiunile împotriva Rusiei

Conform protocolului obişnuit, regina l-a primit într-o scurtă audienţă la Palatul Buckingham, după care Johnson a plecat la reşedinţa oficială de la Downing Street 10, unde va susţine discursul de învestitură.

Conform presei britanice, nu se întrevăd schimbări majore în noul său executiv. Reluarea lucrărilor parlamentului este prevăzută pentru 19 decembrie şi este de aşteptat ca, beneficiind acum de o majoritate confortabilă în Camera Comunelor, Boris Johnson să impulsioneze procesul retragerii Regatului Unit din UE, amânată succesiv de acest for legislativ, ultima dată până pe 31 ianuarie 2020.

Citește și: Boris Johnson obţine o majoritate absolută în alegerile anticipate

Conform rezultatelor după numărarea voturilor a 649 din 650 de circumscripţii, Partidul Conservator a obţinut 364 de mandate în Camera Comunelor, în timp ce Partidul Laburist, care rămâne în opoziţie, a obţinut 203 mandate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.