Boris Johnson a trimis la Bruxelles scrisoarea oficială de acceptare a amânării Brexitului

Publicat:

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a confirmat luni Uniunii Europene acceptul său formal pentru o nouă amânare a Brexitului, cerând însă UE să precizeze în mod clar că nu va exista o nouă amânare a ‘divorţului’ dincolo de data de 31 ianuarie 2020, transmite Reuters, potrivit agerpres.

‘Nu dispun de libertate, conform Legii (de retragere) din 2019 a Marii Britanii din Uniunea Europeană, care i-a fost impusă acestui guvern contrar voinţei sale, pentru a întreprinde orice altceva în afară de a confirma acordul formal al Marii Britanii faţă de această prelungire’, a afirmat Boris Johnson în scrisoarea trimisă preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk.


Citește și : Aleksei Navalnîi, condamnat la plata a 1,2 milioane de euro pentru ‘defăimare’

‘Această prelungire nedorită a apartenenţei Regatului Unit la UE dăunează democraţiei noastre’, a adăugat premierul britanic, îndemnând statele UE să indice în mod clar că nu va putea exista o nouă amânare a Brexitului după 31 ianuarie.

La Bruxelles, purtătorul de cuvânt al lui Tusk a confirmat că Johnson a informat că acceptă amânarea Brexitului până la 31 ianuarie.

‘Prim-ministrul Boris Johnson a confirmat acum acordul Marii Britanii faţă de prelungirea flexibilă a Brexitului, într-o scrisoare către preşedintele Consiliului European, Donald Tusk. Procedura în scris a UE27 privind oficializarea deciziei va fi lansată în scurt timp’, a precizat Preben Amann.

Citește și : Bulgaria expulzează un diplomat rus implicat în activităţi de spionaj

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.