X

Boris Johnson atrage atenția asupra pericolului reprezentat de traficanții de persoane

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a reiterat pericolul reprezentat de traficanții de persoane și a transmis că aceștia ar trebui urmăriți și reținuți de autorități, după ce cadavrele a 39 de persoane au fost descoperite în interiorul unui camion din Essex, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit mediafax.

Descoperirea a fost făcută în dimineața zilei de miercuri, după ce poliția din Essex a sesizat prezența celor 39 de cadavre umane în camionul aflat într-un parc industrial din orașul Grays, situat la peste 30 de kilometri de Londra. Șoferul camionului a fost reținut sub acuzația de omor.

Citește și : Trump își trimite oamenii de încredere la ‘Davosul din deşert’

„E dificil să ne punem în pielea celor de la serviciile de urgență, cand le-a fost cerut să deschidă containerul și să expună crima îngrozitoare care a avut loc”, a declarat liderul Johnson în fața Parlamentului britanic.

„Știm că acest tip de comerț (cu pesoane) continuă. Toți traficanții de persoane ar trebui urmăriți și aduși în fața justiției”, a mai adăugat premierul britanic.

Premierul britanic Boris Johnson a transmis condoleanțe și s-a arătat îngrijorat în legătură cu incidentul din parcul industrial în comitatul Essex. „Sunt îngrozit de acest incident tragic din Essex”; „Gândurile mele sunt alături de cei care și-au pierdul viețile și de cei apropiați lor”, a comunicat liderul Executivului britanic.

Citește și : Franța anunță când va începe procesul atentatelor din 2015

Tags: Boris JohnsoncamioncrimaEssexGrays
Categorii: Diaspora